Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Dansk Sejr i 250 cc Superkart på Oschersleben

Go Kart 
17/06/08 

Med 28.500 tilskuere på lægterne, mødtes tysk rock musik med internationale racerkører. I weekenden d. 6-8 juni 2008 i klassen 250 cc Superkart var det op til Claus Grønning og Kim Grouleff at forsvare de danske farver. Med et felt bestående af bla. de førende i EM serien: Peter Elkmann og Guido Kleidemeyer var der lagt op til et meget svært løb.
 

Claus Grønning er i gang med sin 2. sæson i klassen mens det kun er Kim Grouleff´s andet løb.
Tidstagningen viste at Peter Elkmann var ekstremt hurtig på hjemmebanen Oschersleben.
En bane hvor han tester BMW´s formel 3 racer, 6 timer hver eneste tirsdag……!
Løbet blev kørt over 2 afdelinger på en weekend Kim Grouleff blev 3ér på tiden med sin nye PVP kart og Motor og Claus Grønning også i PVP kart med en ældre Rotax motor klokkede ind på en flot 13. plads.
Så der var stor tilfredshed i teamet efter fredagens tidtagning.


Kim og Claus i Oschersleben

1 afd. lørdag. Løbet blev noget hektisk og anderledes end forventet. Claus måtte efter at have kørt sig op i feltet udgå med en meget varm motor.
Kim startede 3ér men var kun nr. 6 efter første sving. Efter 3 omgange blev 6 pladsen vekslet til en 3 plads.
Efter 10 omgange fik Kim fat i 2 pladsen og omgangen inden det ternede flag fangede Kim den førende i EM serien Peter Elkmann som havde glemt at passe på sine dæk.
På sidste omgang gik Kim forbi Peter Elkmann og kørte sin første sejr hjem i klassen med en sejrs margin på kun 0,3 sek. til Peter Elkmann.
En sejr som blev fejret behørigt med pokal, laurbærkrans, det Danske flag og nationalmelodi.


Kim på podiet.

2 afd. Søndag. Igen startede løbet hektisk. Claus kørte sig flot op som nr. 5 dog kun for at se en kølerslange sprænge læk. Herefter blev motoren varm og alt effekt forsvandt. Haltede sig dog igennem de sidste 2 omgange og sluttede som en flot nr. 7
Kim startede igen som nr. 3 og var gennem første sving også som nr. 3.
Det var tydeligt at opsætningen ikke var ramt i det meget varme vejr, karten hoppede voldsom i alle langsomme sving, så det var umuligt for Kim at presse karten.
Den førende i løbet var bare kørt fra start, han var umulig at fange den dag, så med en 4. plads ville Kim være sikker på en samlet sejr.
Efter 10 omgange bliver Kim overhalet at Peter Elkmann og Nils Appel og ligger på den 4 plads som vil give samlet sejr. Med 2 omgange tilbage erobre Kim igen 2 pladsen.
Men med 250 meter til det ternede flag knækker gearvælgeren og Kim udgår, men slutter afdelingen på en 8 plads. Dog nok til en samlet 3. plads for hele weekenden.

Kim & Claus


Læs mere om:
  • Oschersleben
  •