Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

DTM fotograf på Padborg Park

Danish Endurance
Championship 

19/06/08 

DEC - Danish Endurance ChampionshipEn tysk foto-journalist deltager for første gang i en racerbegivenhed i Danmark - det blev en oplevelse af helt særlig karakter.
 

Først kort om mig selv:
Der er sikkert mange læsere af Motorsporten.dk der genkender mit navn. Under et billede fra enten DTM, Seat Leon Supercopa eller ADAC Volkswagen Polo Cup har der stået "Foto: Natascha Theisen". - Og ja, det er mig. Jeg har arbejdet med motorsport på forskellige måder i 22 år, og siden 2004 med fotojournalistik, og det er et job jeg er vild med!


En af de danske kørere Natascha følger med objektivet på de tyske baner - Nicki Thiim.
(Foto: Natascha Theisen)

Indenfor det seneste års tid har jeg haft et øget samarbejde med Motorsporten.dk, og også med flere af de danske kørere, fx. Christoffer Nygaard, Kennie Frydkjær Jensen, John Hansen - og altså også Kurt og Nicki Thiim, der også kører i den tyske løbsafdeling.

Det var også en af grundene til, at jeg syntes det var på høje tid, at opleve hvordan en dansk motorsportsbegivenhed løber af stabelen. Arne Nielsen, chefredaktør for Motorsporten.dk, inviterede mig i min egenskab af fotojournalist, til at overvære et DEC løb.

Da jeg fortalte mine danske kunder, at jeg havde mulighed for at at opleve/fotografere et løb i Danish Endurance Series, når den gæstede Padborg Park, blev jeg mødt med en del skepsis. De fleste kender mig, til min forbløffelse egentlig ret godt, og ved at jeg som regel vil have at ting foregår 100 % efter bogen. Det er jo det jeg er vant til fra DTM.


Thiim/Klostermann BMW'en på Padborg Park.
(Foto: Natascha Theisen)

Hvis jeg skal være ærlig var modtagelsen som medlem af pressekorpset ikke ligefrem venlig.
På trods af, at min mand og jeg havde et brev med fra den presseansvarlige Morten Alstrup, fandt man det åbenbart nødvendigt at forstyrre ham med et telefonopkald for at få det bekræftet. - Min erfaring fortæller mig, hvor travlt lederen har i sådan en løbsweekend, og først efter telefonsamtalen kunne fruen i indskrivningen kigge på listen og se, at vi faktisk var ført ind som journalister.
Det syntes jeg var underligt, og det er ikke en fremgangsmåde vi bruger i Tyskland. Der bruger vi også kun e-mail, men hvis hun havde kigget i listen med det samme havde hun jo kunnet se alle vores akkrediteringer på dansk. - Nå, men efter telefonsamtalen var der styr på papirarbejdet - så langt så godt.
De sidste formalia blev ordnet uden yderligere problemer takket være den venlige hjælp fra Morten Alstrup.

Nå, til arbejdet! Med god hjælp fra Arne Nielsen, redaktøren på Motorsporten.dk, fik vi en grundig introduktion til den 2,5 kilometer lange bane og dens forhold, og hvor man som fotograf får de bedste oplevelser.
Jeg havde aldrig tidligere oplevet, at en fotograf må tage billeder i bestemte områder af pit indkørslen, og enkelte af herre-kørerne så det da også som en anledning til at bruge de udvendige spejle til at tjekke det kvindelige "agterspejl".

For mig som fotograf - men også for publikum, burde overskriften for DEC være: "Hårdt, men fair".
I hver omgang var der hårde tvekampe, men de forløb som hovedregel fair, og til slut blev iveren og nidkærheden da også belønnet med en sejr. Tillykke til Kurt Thiim og hans team.


Kurt Thiim og Klostermann vandt dagens DEC på Padborg Park.
(Foto: Natascha Theisen)

En af de mere spændende oplevelser var løbet i den klassiske serie, som startede i Padborg weekenden, men jeg må også sige, at jeg er vant til lignende aktion i andre klassiske bilbegivenheder som fx. AVD Oldtimers.
Knap så interessant var så til gengæld, at man insisterede på gennemførelsen af SEC. Egentlig skulle Peugeot Spider Cup også starte i denne klasse, men efter katastrofen på Ring Djursland trak Peugeot nødbremsen, og trak alle biler ud. Resultatet for SEC blev 6 racere på banen. Efter et par timer var der kun 3 tilbage, og kort efter kun 2 - så det var ikke svært at gætte vinderen....
Jeg har desværre ingen billeder af det, men til gengæld kunne vi observere hvordan det resterende publikum nærmest flygtede. Super ærgerligt for arrangørerne - og for klassen.

Nu vil jeg prøve at sammenligne et tysk og et dansk race, og give min konklusion for denne begivenhed: DEC og den historiske klasse er særdeles anbefalelsesværdig for både presse og publikum. Mit hjerte banker især for DEC: Motorsport for en relativt billlig penge. Action og underholdning for både fotografer og tilskuere i 4 timer på en 2 ½ kilometer lang strækning. Der sker hele tiden noget på banen - og hvad mere kan et motorsportshjerte forlange?!
SEC skal nok finde deres plads, når bare de annoncerede køretøjer dukker op.

Alt i alt en super weekend, for en ellers ret godt vant DTM journalist i Danmark.
Vi - min mand og jeg, har haft det godt hos jer, og en ting er sikker: Jeg kommer igen, og det er ikke en trussel, men et løfte.


Natascha Theisen.
(Foto: Redaktionsbüro Theisen)

1000 mange tak til Morten Alstrup, Padborg Park, familien Nielsen fra Motorsporten.dk, Jan Gripping og sidst men ikke mindst til Nicki og Kurt Thiim for en superspændende og begivenhedsrig weekend i Danmark.

Natascha Theisen / Pia Steengaard


Læs mere om:
  • Kurt Thiim
  • Michael Klostermann
  • Nicki Thiim
  • Padborg Park
  • 31/05/08 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •