Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Renault 2.0 NEC

Banerekord og fastest lap hjalp ikke

Formula Renault
2.0 NEC 

18/06/08 

- Johan Jokinen mistede dyrebare points i Finland
Northern European Cup i Formel Renault 2.0 fortsatte i weekenden i Alastaro i Finland. I skiftende vejr på den 2,721 km lange men teknisk krævende bane var Johan Jokinen næsthurtigst i fri træning, og blev nr. 2 i første tidtagning og nr. 4 i den anden.
 


Johan Jokinen (nr. 12) i forreste række efter starten i Alastaro.
(Foto: JJRacing)

I race 1 startede Johan Jokinen fra 2. position, og hele feltet ventede usædvanligt længe på grønt lys. Flere af bilerne begyndte at rulle pga. overvarmet kobling, deriblandt Johans bil. Selv om Johan fik bilen stoppet efter 10-20 cm rullen og efterfølgende fik en flot start, var resultatet en stop-and-go straf, som Johan tog som den første af de fire dømte top-10 startende. I pitten vidste teamet intet om straffen, og pga. misforståelsen blev Johans ophold på pitten yderligere forlænget med 15-20 sekunder. Da Johan vendte tilbage på banen, var feltet kørt. Resultatet blev kun 1 point for en 20. plads og mistet 2. plads i serien. Under sin forfølgning af konkurrenterne kørte Jokinen løbets hurtigste omgang og satte ny banerekord, hvilket var en sølle trøst for den skuffede kører.

”Banen i Alastaro er kort men udfordrende, og jeg havde farten til det hele i det første løb. At miste en stort set sikker podieplads på denne måde er ærgerligt”, siger Johan Jokinen.

Søndagens 2. race startede Johan fra 4. startposition, og overtog 3. pladsen allerede i andet sving, selv om han fra starten havde problemer med kraftig understyring. Banen var ganske ændret efter nattens kraftige regnbyger, og opsætningen fra dagen før viste sig at være langt fra ideel til de ændrede forhold. Trods problemerne sluttede Johan løbet på en flot 4. plads uden på noget tidspunkt at kunne få det maksimale ud af bilen.

”Jeg kunne simpelthen ikke få bilen gennem svingene uden at rive fordækkene i stykker, og jeg blev nødt til at lave om på min kørestil. Bilen understyrede ind i svingene og skred med bagenden ud af svingene. Jeg fik dog stabiliseret min kørsel og havde ingen problemer med at holde 4. pladsen, men kunne ikke rigtig gøre noget ved de tre forreste. Nu skal det tabte indhentes i det næste løb i Oschersleben om godt to uger.”

Johan mistede sin samlede 2. plads i serien, og ligger nu på 6. plads.
”Vi er ikke en gang halvvejs i serien, og jeg er nu kun få points fra top-3. Det næste løb er på min ”hjemmebane” i Oschersleben, og undgår jeg dumme uheld, håber jeg at være tilbage i top-3 efter løbet” siger Johan Jokinen.

Det næste løb køres i Oschersleben den 4. - 6. juli.

JJ Racing


Læs mere om:
  • Johan Jokinen
  • Alastaro
  •