Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Jan Magnussen skuffet over andenplads på Le Mans

Le Mans 
16/06/08 

Le MansDet var en skuffet Jan Magnussen, der efter 24 timer med omskifteligt vejr på Le Mans, kunne køre sin Corvette C6.R ind på andenpladsen i det klassiske langdistanceløb.
 


(Foto: Jan Kaiser)

For andet år i træk, måtte Jan Magnussen, Johnny O’Connell, Ron Fellows og Corvette Racing se sig slået af Aston Martin #009 med Brabham, Garcia og Turner, der vandt med under en omgang ned til Jan Magnussens bil efter et løb, der var en duel om sekunder mellem de to hold.


(Foto: Jan Kaiser)

Jan Magnussen kom ellers bedst fra start og førte løbet, da han gav bilen videre til sine holdkammerater efter godt to timers kørsel. Bilen var ikke helt perfekt, men teamet arbejdede ved hvert pitstop på at gøre bilen bedre. Jan Magnussens holdkammerater havde dog større problemer med at presse bilen og på et tidspunkt var Corvetten nede på en fjerdeplads. Jan Magnussen fik dog kæmpet bilen tilbage i løbet og ud på natten blev det til en kamp om sekunder mod den førende Aston Martin, der de tidligere år har vist, at deres bil er rigtig hurtig i de kølige nattetimer. Ud på de tidligere morgentimer begyndte det at regne og resten af løbet blev præget af omskifteligt vejr, hvor forkerte dækvalg gav yderligere tab af tid for Corvette og selvom det lykkedes Jan Magnussen at få bilen tilbage på omgangshøjde med Aston Martin under de svære baneforhold, kom de dog ikke tæt nok på, til at true den Gulf bemalede engelske sportsvogn.


(Foto: Jan Kaiser)

”Jeg er meget skuffet lige nu. Jeg ved godt, at der er mange teams på Le Mans, der ville give deres højre arm for at komme på podiet, men når man har stået øverst på podiet og når vi tidligere har slået Aston Martin, så er en andenplads ikke godt nok. Vi havde sat næsen op efter sejr, men sådan skulle det desværre ikke gå. Jeg havde ikke regnet med, at min Pole Position torsdag skulle være dette Le Mans højdepunkt… Det omskiftelige vejr gjorde det rigtig svært, at vælge de rigtige dæk. Banen kan være våd på den ene side og tør på den anden, så man kan lynhurtigt tabe rigtig mange sekunder på de forkerte dæk. Desværre havde vi et par misforståelser i de sidste timer, der også kostede kostbar tid. Nu må vi tilbage og kigge på alle data, så vi ved præcist, hvor vi taber tid, så vi kan komme stærkt tilbage næste år” forklarede Jan Magnussen efter løbet.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Johnny O'Connell
  • Ron Fellows
  • Corvette Racing
  • Le Mans
  • 15/06/08 - Le Mans - Le Mans
  •