Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car SS1

ProRacing - vild i varmen

Special Saloon Car
SS1 

15/06/08 

Juniløbet på jyllandsringen blev en særdeles varm affære, ikke kun for Honda ProRacing, men for alle teams. Honda ProRacing var godt forberedt, så selvom en varm jyllandsring ikke er de optimale betingelser for en forhjulstrækker, så blev der kørt rigtig godt ræs.
 

Tidtagningen til heat 1 gav en startplacering som nummer 18, desværre bag ved begge KC motorsport BMW’erne. Noget som Jakob Borum ikke var helt tilfreds med ”Men så må jeg jo bare ud og forbedre det i heatet.”, som Borum tørt udtrykte det.

I anden tidtagning gik det ikke meget bedre, godt nok blev det til en startplacering som nummer 13, men igen bag de 2 BMW’er med Morgan og Vejby bag rattet. Men som Borum udtrykte det: ”Nu er det jo ikke startplaceringen, men derimod slutplaceringen i heatet der er interessant!”


De sidste ting checkes inden starten på første tidtagning.
(Foto: Olfert)

I heat 1 fik Borum en elendig start, hvor han kom på yderbanen banen rundt i sving 1, og tabte nogle placeringer på den konto. Det betød så bl.a. at Borum for en gangs skyld fik set bagenden af Mikkel Holck’s Honda, men allerede på 2. omgang var Borum på 2. pladsen i klassen lige bag Christian Vejby. Som heatet skred frem begyndte fordækkene på Honda’en at blive lidt rigelig glatte, så Borum kunne ikke indhente Vejby, og måtte tage til takke med 2. pladsen. At Borum kørte stærkt ses tydeligt af, at han slutter som samlet 9’er, et avancement på 9 placeringer i et skarpt felt, og som den klart hurtigste forhjulstrækker.


Også inde i bilen var der varmt.
(Foto: Olfert)

Til heat 2 med stående start fik Borum en forrygende start, og efter 1 omgang lå han på en samlet 7. plads, med lige knap 1 sekund op til Vejby. Efter 6 omgange var forspringet skrumpet til 0,5 sekund, så alt tydede på en tæt fight mellem de herrer Vejby og Borum. På omgang 7 begyndte Honda’en imidlertid at miste trækkraft, og da Borum lugtede bensin, valgte han meget klogeligt at parkere på indercirklen, pudsigt nok lige ved siden af Mikkel Holck’s Honda. Allerede på indercirklen kunne fejlen lokaliseres. En aluminiums holder til fuel railen var knækket, så der kom bensin ud i motorrummet. En meget ærgelig Borum måtte konstatere, at det ikke blev til point i det heat.

”Men til SSC festivalen på Ring Djursland om 14 dage vil jeg have revanche..” udtaler Borum. Det kræver selvfølgelig, at teamet undgår sort uheld.


En ærgelig Borum har parkeret bilen på indercirklen.
(Foto: Olfert)

I paddocken fik teamet besøg af de nye trofaste fans, konfirmanden Alexander med familie. Et bevis på at motorsporten har bred appeal, når først folk har oplevet stemningen, hyggen og spændingen, så kommer de igen. Måske specielt i Special Saloon Car, hvor der altid er en god stemning og en god ånd mellem alle teams, og hvor publikum og fans nemt kommer helt tæt på både biler og kørere.

Honda ProRacing, www.proracing.dkHonda ProRacing, www.proracing.dk
Keld O. Dohm


Læs mere om:
  • Jakob Borum
  • Honda ProRacing
  • Jyllandsringen
  • 08/06/08 - Jyllandsringen - Special Saloon
  •