Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Favoritterne må knokle

Formel 1 
18/06/08 

Optakt til Frankrigs Grand Prix
Efter et par gode og spændende løb er der for alvor kommet gang i kampen om VM, endda på en måde man sjældent ser. Gennem hele foråret så det ellers ud til at Ferrari ville sætte sig på det hele i år, men som sommeren er kommet har det vist sig at andre også vil lege med. Og pludselig er det outsideren Robert Kubica fra BMW der ligger i front for VM - favoritterne er kommet på overarbejde.
 

Kubica blev da godt nok hjulpet til sin første sejr og sin føring i VM af Lewis Hamilton der med en ualmindelig tåbelighed satte både sig selv og Kimi Raikkonen ud af spillet. Og VM kampen var altså så tæt så de to titelfavoritter nu er nr. 3 og 4 i kampen om VM. Den placering kan de ikke være tilfreds med.

Hamilton havde en overlegen retorik i tiden efter Canadas Grand Prix. Han mente at han og McLaren der havde demonstreret deres sande potentiale og at det ikke betød så meget at udgå - bilen var så god at han nok skulle vinde de næste løb. Det er da godt at den unge englænder kan tage det med så ophøjet ro. Men det kan også være at han, når sæsonen slutter, kommer til at savne nogle point han burde have haft med fra Canada.

Kimi Raikkonen tager alting med ophøjet ro - han er vel finne. Hans styrke er at en smule modgang ikke er noget der rykker ved hans selvopfattelse. Han skal ikke have genopbygget selvtilliden efter et dårligt løb, så ham skal man aldrig afskrive.

Men der er ingen tvivl om at de to titelaspiranter begge mener at Frankrigs Grand Prix skal bruges til at slå fast at de, hver især, er to de store kørere i dagens Formel 1.

Så det store og spændende spørgsmål er om BMW kan bibeholde presset på McLaren og Ferrari - om de igen kan kæmpe med om sejren. Sejren var i Canada var en succes og succes kan få både teams og kørere til at yde mere på de sidste marginaler. Samtidig er der nu også en føring der skal forsvares. Kubicas fordel er at der er ingen der forventer at han rent faktisk holder sin føring - det er flot hvis han gør, men forståeligt hvis ikke han gør det. Han er fri til at slås.

Så er der Renault der også viste lidt tænder i Canada. Her er spørgsmålet om de fortsætter fremgangen og måske mod slutningen af sæsonen har en bil der faktisk kan vinde løb - ingen tvivl om at Alonso gerne vil øvert på podiet igen og indtil videre virker det ikke som om drømmen er helt umulig at opnå i år.

For Massa og Kovalainen er opgaven i Frankrig at gøre det bedre. Med deres holdkammerater ude i Canada, var der en oplagt mulighed for at vise flaget, men det forsømte de begge. Massa er godt nok med i VM kampen og han har vundet nogle gode løb, men hans bundniveau ligger for lavt, hvilket altid har været hans problem.

Kovalainen har bare alt andet end imponeret i McLaren i år. Han kan nå det endnu, men i det store hele virker det som om Hamilton er lysår foran ham. Et par gode resultater fra hans side ville være tiltrængt.

For resten af feltet er det den sædvanlige kamp for at vise hvad man kan - bygge videre på de gode resultater, glemme de dårlige. Feltet er tæt i år og der kan ske store forskydninger fra et løb til et andet.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Magny-Cours
  • 22/06/08 - Magny-Cours - Formel 1 - FIA F1
  •