Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Le Mans trivia 5 - vidste du det?

Le Mans 
15/06/08 

Le Mans- gamle mænd i nye biler, 2008
Årets Le Mans er det 76. i rækken og byder på en righoldig historie om succes, tragedie, revolution, evolution, ærgerrighed, tilfældighed, held og uheld og ”alt det andet”. Her følger en række noter fra den sidste katagori, denne gang om gamle mænd i nye biler i dette års løb.
 

Le Mans er traditionelt et meget åbent løb, hvad angår alder på kørerne. Løbets natur – både sportsligt og økonomisk – gør at kørerne ofte er ældre og mere velbeslået, end i mange andre løb og dette års løb er ingen undtagelse.

Ældste deltager er Horst Felbermayr Senior med 63 år 3 måneder og 25 dage på dåbsattesten. Det er tredje gang han deltager i år, med en samlet 23. plads i debuten i 2005 som bedste resultat. Det var Peter Seikel’s team, som han brugte som opvarmning til dette års satsning i 2007, hvor han udgik. Med to af Porsche’s unge fabrikskørere, Wolf Henzler og Alex Davison, er der alle chancer for at Senior forbedrer sin syvendeplads i GT2 fra 2005.

Greg Pickett har været 61 år 5 måneder og 6 dage om at nå til Sarthe-regionen i nordøst-Frankrig. Om det er rekord for en Le Mans-rookie, er uvist, for data for specielt tidligere tiders kørere er mangelfulde. I mere end 30 år var han fast deltager i den amerikanske Trans-Am-serie for stærkt modificerede standard- og GT-vogne. Tilbage i 1978 vandt han sin eneste titel i serien og siden Trans-Am lukkede efter 2005-sæsonen, har Pickett koncentreret sig om prototyper i USA. Le Mans har været drømmen for Pickett i mange år og med Jan Lammers og Klaus Graf, har han samlet et godt kørerteam omkring sig.

Med 29 starter med dette års løb er japanske Yojiro Terada rekordholder i antal starter blandt dette års kørere, men hans 61 år 2 måneder og 21 dage, giver ham kun en tredjeplads på denne liste. Hans debut går tilbage til 1974 i en Sigma prototype med Mazda rotationsmotor og siden 1981, har han aldrig mistet et løb!

Terada er også en del af det ældste kørerteam, der udover ham selv består af Hiroki Katoh og Kazuho Takahashi. 156 år 9 måneder og 5 dage tæller de tre tilsammen, hvilket er mere end dobbelt så meget som det yngste hold.

Jesper O. Hansen

Læs mere om:
  • Le Mans
  • 15/06/08 - Le Mans - Le Mans
  •