Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Le Mans trivia 4 - vidste du det?

Le Mans 
15/06/08 

Le Mans- om ny rekord i antal kørere i 2008
Årets Le Mans er det 76. i rækken og byder på en righoldig historie om succes, tragedie, revolution, evolution, ærgerrighed, tilfældighed, held og uheld og ”alt det andet”. Her følger en række noter fra den sidste katagori, denne gang om en eventuel ny rekord i antal startende kørere.
 

55 hold med hver 3 kørere giver 165 kørere – hvis alle 55 hold starter og alle 165 kørere, er godkendt til at starte, er det ny rekord i antal kørere. Nuværende rekord er fra 1989, hvor 164 kørere var godkendt til racet. Dengang forsøgte 62 hold og 178 kørere sig, men strikse kvalifikationskrav begrænsede det endelige deltagerantal.
Disse tal skal tages med et grand salt, da der i tidligere tider kan være tvivl om hvem som var godkendt som deltagere i løbet. Denne statistik bygger på ACO’s egne resultatlister, samt en række andre kilder, der hver i sær har variationer, så i sidste ende er det egne vurderinger, der i sidste ende har afgjort hvem som er regnet for at have startet et Le Mans.
Jesper O. Hansen

Læs mere om:
  • Le Mans
  • 15/06/08 - Le Mans - Le Mans
  •