Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Le Mans trivia 2 - vidste du det?

Le Mans 
14/06/08 

Le Mans- om far og søn
Årets Le Mans er det 76. i rækken og byder på en righoldig historie om succes, tragedie, revolution, evolution, ærgerrighed, tilfældighed, held og uheld og ”alt det andet”. Her følger en række noter fra den sidste katagori, denne gang om fædre og sønner.
 

5. november 1905 blev Louis Rosier født i Chapdes Beaufort, Frankrig og små tyve år senere blev han far til Jean-Louis. Farmand kørte sit første Le Mans i 1939, mens sønnen måtte vente til det første efterkrigsløb i 1949 med sin debut. Som makkere kørte de løbene 1949-1951 som makkere – og vandt i 1950. Ikke alene vandt de, men i timerapporterne, var Rosiers aldrig dårligere end treer. Det er hidtil eneste gang at far og søn har begået denne bedrift.


Talbot Lago T26C raceren som Louis Rosier og sønnen Jean-Louis Rosier vandt Le Mans løbet 1950 i.
Den er udstyret med en 6 cylindret rækkemotor på 4482 cc som yder 240 HK.
(Foto: Motorsporten.dk)

Jean-Louis Ricci, fransk gentleman-racer, var en flittig Le Mans-deltager fra slut-80’erne og frem til sin kræftdød i 2001. I hans sidste løb året før deltog han med sin søn Romano, der aldrig har kørt Le Mans hverken før eller siden.

Jesper O. Hansen

Læs mere om:
  • Le Mans
  • 15/06/08 - Le Mans - Le Mans
  •