Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Tom K klar til Le Mans

Le Mans 
14/06/08 

Le MansTom K: ”Kun en sejr tæller!”
Tom Kristensens optimisme fik yderligere et hak opad i sidste kvalifikation til weekendens Le Mans. I de sene aftentimer kørte Audi’erne lige op med Peugeot, og det var ifølge den syvdobbelte mester et dejligt moralsk boost op til løbet.
 

”Efter Peugeots fænomenale tider i går var de mere menneskelige i dag. Deres bedste tider lå kun tre sekunder foran os, og igen var vi på intet tidspunkt ude på bløde kvalifikationsdæk. Jeg kørte selv den sidste nattetime, og her kunne jeg og mine Audi-kolleger faktisk køre lige op med Peugeot’erne, der på dette tidspunkt også var ude i løbsopsætning. Vi ligger meget tæt på de fysiske grænser med konstante tider omkring 3:24 minutter, hvilket er to sekunder hurtigere end sidste års Pole Position-tid. At Audi’erne kan køre så meget hurtigere i løbsopsætning fortæller mig, at vi har forbedret os maksimalt. Dermed har jeg også en lille mistanke om, at det kan falde tilbage på Peugeot, at de har forbedret sig endnu mere i forhold til sidste år. Måske har de simpelt hen bare været dygtigere, men logisk set kan de lige så godt have satset så hårdt, at det vil gå ud over holdbarheden,” siger Tom Kristensen.


Tom Kristensen under et pitstop natten til fredag, hvor han og teamkollegerne hos Audi formåede at være på niveau med ellers så skræmmende Peugeot.
(Foto: Nils Finderup)
For den danske Le Mans-konge er der med dagens kørsel ingen grund til at være for ydmyg:
Vi har været igennem dette forløb så mange gange, og selv om vi i år har fået en frygtindgydende modstander, er målet naturligvis sejren. Vi er ikke med for at være tilfredse med en andenplads, og vi ved, at vi skal lægge pres på fra start for at stresse Peugeot. Så kan det være, nogle af deres kørere lettere laver fejl, for favoritværdigheden ligger trods alt stadig hos franskmændene. Jeg kan føle en vis form for intern konkurrence hos de tre Peugeot-mandskaber, nøjagtigt som vi selv havde det hos Audi tilbage i 2000, da vi med R8-modellen pludselig blev storfavoritter på Le Mans. Den slags medfører et øget pres og dumme fejl, fordi man ved, hvor tæt man er på at kunne vinde. Peugeot har hurtige kørere, men flere af dem har ikke den store Le Mans-erfaring, og det er ikke at kimse af i et 24-timers-løb. Vi ved, hvad vi med vores større rutine står for, og vi har en god mavefornemmelse før starten lørdag eftermiddag,” siger Kristensen.

Mens torsdagens kvalifikation ikke ændrede noget for Tom Kristensens startplacering som nummer fire efter tre gange Peugeot, røg Team Essex med John Nielsen og Casper Elgaard ned som nummer to i LMP2-klassen efter den hollandske Porsche.

Til gengæld høvlede Jan Magnussen i GT1 næsten to sekunder af sin bedste tid fra onsdagens kvalifikation og skal starte forrest i sin klasse, mens Lars Erik Nielsen i GT2 har femtebedste tid.

For den sidste dansker, Allan Simonsen, er det endnu uvist, om hans team, Kruse Schiller, når at få genopbygget en ny bil, efter at japaneren Hideki Noda crashede voldsomt onsdag aften.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Audi Sport North America
  • Le Mans
  • 15/06/08 - Le Mans - Le Mans
  •