Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Jan Magnussen på dansker besøg

Le Mans 
14/06/08 

Le MansJan Magnussen, der i torsdags satte Pole Position i sin Corvette C6.R i GT1 klassen, benyttede fredag formiddag til at besøge de mange danske lejre på Le Mans. Turen gik rundt til lejrene hos K-Rejser, Grand Prix Tours, FDM og Den Blå Avis og her kunne de mange begejstrede fans, der modtog Magnussen under stor hyldest, høre mere minutiøst om Jan Magnussens feberomgang, der sikrede Jan og Corvettes første Pole Position på Le Mans.
 


(Foto: Jan Kaiser)

”Jeg havde ikke fået nogle tidsomgange om torsdagen overhovedet, så da jeg kom i bilen kl. 21.45 var det lige på og hårdt. Jeg havde trafik på det første af omgangen og var fanget bag to Porscher ned mod Tertre Rouge. Vi har et lille display på bilen, hvor vi kan se om vi er forud eller bagud på tiden, i forhold til min hurtigste omgang, og da jeg kom ud af Tertre Rouge kunne jeg se, at jeg var bagud. Jeg blev overhalet af en prototype på det første stykke af Mulsanne og her forsøgte jeg at fange en slipstream. Det lykkedes og jeg fik et mega træk ned til første chikane, så jeg næsten havde indhentet det tabte. Foran mig lå nu en Corvette fra Luc Alphand og kæmpede med Lamborghinien på langsiden. De lavede et kæmpe hul i luften, så også her fik jeg den fedeste slipstream. Ned mod Mulsanne Corner klasker de sammen, så jeg på næste langside kommer helt op bag Corvetten. Det passer perfekt og jeg kommer igennem første del af Indianapolis uden at skulle lette på gassen. Nu er jeg fanget bag Lamborghinien og tænker, at det er ikke godt. Så jeg prøver at blinke med lyset. Det virker åbenbart, for han mister den under nedbremsningen, så jeg havde fri bane. Resten af omgangen var perfekt og jeg slog min bedste tid med 1,6 sek. Gutterne i den anden Corvette tror, at vores bil fungerer meget bedre, da jeg på alle langsider var 8-10 km/t hurtigere end dem – jeg har endnu ikke fortalt dem, at jeg var heldig med slipstream på alle langsider…” fortalte Jan under stor jubel og klapsalver fra de danske entusiaster.


(Foto: Jan Kaiser)

Jan Magnussen svarede også på spørgsmål fra publikum og forklarede, hvordan det var at køre i regnvejr. ”I tørvejr ser vi meget dårligt. Når det så regner, så bliver det rigtig, rigtig svært at se noget som helt. Og når det så bliver nat, så ser man ikke en skid. Så må man forsøge at finde nogle pejlemærker og så ellers bruge sin fornemmelse fra tidligere omgange, for at vide, hvor man er på banen. Nogle gange tæller man, så man ved, hvornår man skal på bremsen. Et år havde jeg fundet et pejlemærke ned mod Indianapolis. Der sad en refleks på et telt og jeg fandt ud af, at lige når mine lygter ramte refleksen, så skulle jeg dreje ind”.

Magnussen blev også spurgt om, hvad man gør, hvis man skal på toilettet mens man er i bilen. ”Jeg har ikke noget problem med at holde mig, men jeg har en holdkammerat som ikke altid holder sig. Han tror meget på stjernetegn og karma og sådan noget og jeg har ellers forsøgt at forklare ham, at det ikke er god karma, at pisse i sin egen bil” forklarede Jan de storgrinende fans.

Jan sluttede af med at takke for den enorme support og efter autografskrivning og billeder kunne han vende tilbage til teamet, inden turen går til Le Mans by, hvor han igen skal hyldes af de danske fans og desuden modtage en plaque for sin Pole Position. Om de klapsalver og den hyldest, som Jan Magnussen fik i de mange lejre, sagde han efterfølgende. ”Jeg vil være rock-stjerne i mit næste liv…”. Det er vi mange, der ville være kede af.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Corvette Racing
  • Le Mans
  • 15/06/08 - Le Mans - Le Mans
  •