Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Bakkerud kæmpede hårdt mod F16 Fighter Jet

Diverse 
14/06/08 

Efter lang ventetid, var dagen endelig kommet. Danske GP2 racerkører, Christian Bakkerud, havde den usædvanlige og fantastiske mulighed for at prøve, hvordan hans Super Nova GP2 bil ville kunne klare sig op imod en F16 Fighter Jet.
 

Det fandt sted ved Flyvestation Karup i weekenden, søndag den 8. juni, og det danske vejr viste sig fra sin bedste side, med fantastisk solskin. Christian Bakkerud og hans team mødtes med de godt 75,000 gæster og tilskuer fra hele Danmark, før dagens højdepunkt fandt sted klokken 13.


Christian Bakkerud vs F16 Fighter Jet
(Foto: Flemming Hansen at F1journal.com)

En glad Christian sagde efter begivenheden - "Alt, der ledte op til i dag, har været fantastisk! Det er svært at sætte ord på, hvor stor en oplevelse vi har haft i denne weekend. Jeg er sikker på, at jeg snakker for både mig og mit team når jeg siger, at alle ved Flyvestation Karup, og især Søren Jessing, som var vores primære kontakt, virkelig passede godt på os. De fik os til at føle os meget velkomne og sørgede for selv den mindste detalje. Det kunne virkelig ikke have været bedre og vi vil altid huske denne weekend som noget helt specielt."

"Det var en travl dag inden selve løbet, og jeg fik snakket med rigtig mange af de tilskuerer, som var kommet for at se Karup's Air Show. Vi mødte nogle fantastiske og entusiastiske mennesker, som jeg nu håber, er blevet en del af vores motorsport fanclub! Da vi var ved at gøre os klar til selve løbet, var der massevis af tilskuerer ved Karups runway, hvor det hele skulle ske. Men som vi nærmede os tiden, fik vi at vide, at det ville blive en smule forsinket. På det tidspunkt var jeg faktisk allerede i bilen og havde startet motoren, og min tekniker, Patrick Coorey, var oppe i kontrol tårnet. Defra kunne han via radioen hjælpe med, at koordinere mine bevægelser i bilen, med piloten i Fighter Jet'en. Efterhånden som motorens temperatur gik op, bad han mig om at køre bilen lidt rundt, i et forsøge på, at holde temperaturen nede, hvilket gjorde, at vi begyndte at blive lidt nervøse. Vi ville ikke have, at det hele skulle begynde at gå galt nu, hvor vi var så tæt på 'opgøret'! Bagefter fik jeg at vide, at hvis jeg havde ventet i endnu 5-6 sekunder, så ville min motor være blevet for varm og derefter simpelthen gået kold...det ville have været noget af en skuffende afslutning! Men heldigvis skete det ikke. Alt gik efter planen og som vi havde forventet, helt op til den sidste tiendedel af et sekund, hvor flyet skubbede på og sluttede vores race meget kort før mig. Men det var ikke en stensikker sejr for Fighter Jet'en, hvilket jeg er tilfreds med!! Mit top tempo ved slutlinjen var 300 km i timen og F16'eren kom op på 450 km i timen. Så I kan nok se, at jeg kom hurtigst fra start, og jeg kan godt fortælle jer, at det virkelig ikke er hver dag, at man oplever at se en F16 Fighter Jet i bakspejlet!!"


Christian Bakkerud vs F16 Fighter Jet
(Foto: Flemming Hansen at F1journal.com)

"Efter løbet fløj danske F16 fighter pilot Nick Kenneth Hansen meget lavt ned ved siden af mig, og vi gav tilskuerne en fly/drive by med de to fantastiske maskiner. Nu glæder jeg mig bare til, at se TV optagelserne af mig selv! Stor tak til alle jer danskere, som mødte op, til trods for heden, tak til al personalet ved showet, til Søren Jessing, og selvfølgelig tak til min pilot 'kollega' Nick; jeg håber, at du nød det lige så meget som jeg gjorde! Jeg håber også, at se jer alle snart igen!"

Bakkerud


Læs mere om:
  • Christian Bakkerud
  • Super Nova
  •