Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Copenhagen Historic Grand Prix

Copenhagen Historic Grand Prix 2008

CHGP 
11/06/08 

CHGPBedre end nogensinde
Det er Le Mans tid lige nu, men så snart verdens mest berømte motorløb er overstået, stilles der i Danmark ind på sommerens helt store motorsports begivenhed:
Copenhagen Historic Grand Prix, der traditionen tro afvikles på den 2 kilometer lange racerbane i Fælledparken. I år afvikles Grand Prix’et den 2. - 3. august.
 

Danmarksmesterskabet
Copenhagen Historic Grand Prix har været i stadig udvikling og i år bliver det bedre end nogensinde før. I fjor udvidede man til en 2 kilometer lang racerbane, den benyttes også i år. Og som noget helt nyt tæller Grand Prix’et i København med til Danmarksmesterskabet i tre historiske racerklasser. Det er garanti for et meget stort deltagerantal og rigtig spændende dyster. Hvad tilmeldte deltagere angår, er antallet allerede nu helt i særklasse.


Ligesom i fjor afvikles Copenhagen Historic Grand Prix i Fælledparken. Det sker d. 2.-3. august på den spændende to kilometer lange racerbane, anlagt på Nørre Allé, Borgmester Jensens Allé og Østre Allé.
(Foto: CHGP)

Scandinavian Historic Masters
Udover DM bliver Copenhagen Historic Grand Prix også en del af en helt ny nordisk racerserie, Scandinavian Historic Masters (SHM) og dermed har Københavner-racet også nået sit foreløbig sportslige højdepunkt. Der skal køres om DM og Scandinavian Historic Masters i klasserne ”GT- og standardvogne op til 1965”, ”GT- og standardvogne gruppe 2 og 4 op til 1971” samt ”GT- og standardvogne gruppe 2 og 4 op til 1976”. Desuden indgår en særlig klasse for Formel racerbiler i SHM.

Prins Joachim er med
Blandt deltagerne finder vi også i år HKH Prins Joachim, der foruden at være med på asfalten er protektor for Grand Prix’et.


Prins Joachim er også med i årets Copenhagen Historic Grand Prix i Fælledparken d. 2.-3. august. I år er prinsens klasse, ”1965-klassen” en del af Danmarksmesterskabet.
(Foto: Vivi Siiger)

Prinsen får det imidlertid hårdt, for selvom han sædvanligvis er helt i toppen af ”1965-klassen” i sin super hurtige Lotus Cortina, favoriserer den én kilometer lange langside ind ad Nørre Allé de kraftige amerikanske Ford Falcon, som foruden at køre hurtigt, når det går lige ud, også er utrolig underholdende, sidelæns gennem svingene.

Porsche 60 år
2008 er 60 års jubilæumsår for Porsche og det sætter i sagens natur sit præg på begivenhederne i Fælledparken. Der kommer en hel stribe legendariske Porsche racere til København og de suppleres af et udvalg af Le Mans racerbiler. Det forventes, at både Juan Barazi og hans Zytek Le Mans prototype samt Lars Erik Nielsens Ferrari F430 GT2 racer vil kunne ses i de københavnske gader.

Tom Kristensen medvirker
Copenhagen Historic Grand Prix har stor opbakning fra verdens bedste Le Mans kører, Tom Kristensen. Tom medvirker aktivt i kulisserne bag racet til at udbygge det meget høje niveau og ikke mindst den høje internationale status, racet efterhånden har opnået. Der er mange brikker i puslespillet, der først falder på plads i ugerne op til Grand Prix’et, men det forventes, at Tom Kristensen også selv er blandt deltagerne på lige fod med flere andre internationale topnavne.

Formel Junior og Royal Pro/Am
I international sammenhæng vil klassen for Formel Junior tiltrække stor opmærksomhed, da løbet er en del af Historic City Challenge. Og sidst, men bestemt ikke mindst, er der stor opmærksomhed omkring ”Royal Pro/Am” klassen. Det er hér, professionelle kørere deler bil med amatørerne og på skift medvirker til super-underholdning på racerbanen.

Classic Car Park
Udenfor asfalten vil der ligesom de foregående år være et utal af aktiviteter og mange spændende ting at se på. Classic Car Park var en succes i fjor og den videreføres i år. Hér vil publikum, der ankommer i biler fra før 1970, kunne parkere gratis. I praksis udvikler Clasis Car Park sig dermed til et aktivt bilmuseum til stor fornøjelse for alle, der lægger vejen forbi.

Scandinavian Racing Press for:

Copenhagen Historic Grand Prix


Læs mere om:
  • HKH Prins Joachim
  • Tom Kristensen
  • Fælledparken
  • 03/08/08 - Fælledparken - CHGP
  •