Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Drift Challenge

Øresundsregionen indhylles i røg og damp

Drift Challenge 
11/06/08 

To danskere møder Europas bedste driftere i den kommende weekend
Den dansksvenske racerbane Sturup Raceway vil i den kommende weekend være indhyllet i røg og damp på en måde, som ikke tidligere er oplevet på disse kanter. Godt dækkede svenskerkrigene for flere århundreder en god del af Øresundsregionen med krudtrøg, men denne gang opstår røgen med et langt sjovere og mere fredeligt formål.
 

For første gang nogensinde gæster hele Europaeliten i drifting nemlig Skandinavien.

Tredje afdeling af Prodrift European Series afholdes på Sturup Raceway, som ligger mindre end 45 minutters kørsel fra Rådhuspladsen i København. Her skal de tyve bedste driftere fra ni forskellige lande i kamp med deres potente biler i den meget specielle form for motorsport, der har sit udspring i Japan og siden har bredt sig som en steppebrand til Nordamerika, Australien og senest Europa.

Drifting går kort og godt ud på at få sin bil til at køre sidelæns på den mest spektakulære måde. På papiret lyder det let, men i virkeligheden er det mere end svært at få sin bil til at skride ud og så holde denne udskridning gennem flere kurver, der svinger fra højre til venstre og tilbage igen. For det er ikke nok blot at få sin bil til at køre i vinkler, så man må kikke ud ad sideruderne for at orientere sig mod den egentlige kørselsretning. Man skal også have bagenden på sin bil til at skride mest muligt ud, ligesom drifting også stiller krav til præcisionen. Kørerne bliver nemlig mødt med krav om, at de skal kunne køre deres biler endog meget tæt på de markeringer, som udgør baneafgrænsningen. Og det hele kulminerer i finalerne, hvor der er to biler på banen samtidig, hvilket sætter yderligere pres på kørerne og deres evner bag rattet.

”Det er rigtigt sjovt og udfordrende.” Sådan siger Lasse Ter-Borch, der trods det hollandsk klingende efternavn kommer fra Lille Skensved. Sammen med Jacob Hansen udgør han den danske duo, der skal møde Europa-eliten i Prodrift European Series-løbene.
”Jeg har været med i andre former for motorsport og aktiviteter med biler, men der er intet, som slår dette her. Man skal selvfølgelig gerne have en god portion hestekræfter i sin bil, men det er ikke bilen alene, der gør det. Det er også manden bag rattet, som skal gøre en indsats. Så er det også sjovt at være med i en konkurrence, hvor det hele ikke måles og afgøres på hundrede- og tusindedele, men hvor det lige så meget er det kunstneriske indtryk, som bestemmer, hvem der går videre.”

Driften har man tidligere kunnet opleve i det små ved forskellige bilfestivaler i ind- og udland, men det er første gang, at man i hovedstadsområdet vil kunne opleve en hel weekend, der er dedikeret denne nye form for motorsport. Udover hele Europaeliten stiller også de 24 bedste kørere fra Norden til start, da weekenden også tæller som anden afdeling af Nordic Drifting Series. Denne afdeling afvikles lørdag den 14. juni på Sturup Raceway, og søndag den 15. juni går det så løs med tredje afdeling af Nordic Drift Series, hvor der køres træning og kvalifikation søndag formiddag. Klokken 14.30 afvikles finalerunderne med deltagelse af de 16 bedste kørere.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Sturup Raceway
  •