Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Tre hundrededele var afgørende

Danish
Touringcar
Challenge 

11/06/08 

At marginalerne er små i Danish Touringcar Championship, kan Hartmann Honda Racing skrive under på. En tredje- og en femteplads blev det til for teamets engelske stjernekører James Thompson, mens Jens Møller lige akkurat glippede at komme på podiet i privat cuppen.
 

”Jeg synes, at det har været en god weekend,” siger teamchef Hans Hartmann. ”Der var nogle unødvendige påkørsler, hvor Møller taber hvad der ligner en podieplads i DTC Cuppen. James kæmper igen, men vi mangler noget fart i Hondaen, og det var lidt ærgerligt, at vi manglede tre hundrededele i tidtagningen, for det betød, at James skulle starte som toer på yderbanen, og det er faktisk lig med en fjerdeplads på Jyllandsringen, når kørerne har rundet første sving. Men netto var resultatet OK, og nu er Jyllandsringen heldigvis overstået for en stund, og så må se, hvad vi kan køre ved det næste løb på Padborg Park. Det løb glæder vi os til.”

James Thompson blev som sagt nummer to i tidtagningen, men i kampen gennem de første sving i det første løb blev han passeret af Henrik Lundgaard, hvorefter det i stedet blev et spørgsmål om at forsvare tredjepladsen overfor Tom Pedersen. I andet løb skulle han starte som nummer seks, men endte to pladser længere tilbage, inden han i finalen kørte en femteplads hjem.


James Thompson.
(Foto: Morten Kimer Hansen)

”Det har været en mindeværdig weekend med gode løb, og jeg synes, at vi var en hel del mere konkurrencedygtig i løbene end sidste gang, selv om vi ikke scorede lige så mange points,” siger James Thompson. ”Men generelt leverede vi en bedre præstation og var mere konstante i løbene, og jeg er meget tilfreds, for kampen er hård ude på banen.”

VM-køreren opnåede sit dårligste resultat med en ottendeplads i det andet løb, hvor han havde det sværest.

”BMW’erne er så stærke i løbstrim, så hvis man starter foran dem, kan må måske blive foran dem, men når man vender gridden til andet løb, er de BMW’er, som var bag dig i det første løb, nu foran dig,” forklarer James Thompson. ”Du kan ikke fange dem, og der er så mange af dem. Så det er meget svært at avancere i løb under sådanne forhold, så man prøver bare at hænge fast i bilerne foran, for det er meget svært at gøre fremskridt.”

Jens Møller scorede næsten lige så mange points som i den foregående DTC-afdeling ved at køre tre placeringer hjem mellem nummer 10 og 12, men Ikast-køreren følte, at det godt kunne være blevet bedre.

”Jeg ville godt have haft den tredjeplads i privat cuppen, men der var ikke mere,” siger han. ”Vi gjorde alt, hvad vi kunne. Det gik næsten efter planen i første heat, men jeg ville da godt have været to pladser længere fremme, så jeg kunne have taget pole position, men okay, fra nummer fjorten til nummer ti skal man også være tilfreds med. Jeg havde en god speed.”

Ligesom for James Thompson var det også i første løb, at Jens Møller opnåede sit bedste resultat.

”I løb to var min bil helt anderledes, selv om vi ikke havde lavet noget om. Så var jeg også lidt uheldig, at Edman påkørte mig, så jeg mistede to placeringer. Han var hurtigere end mig, det var jo andenpladsen i privat cuppen, og jeg skulle forsvare mig,” fortæller Jens Møller.


Jens Reno Møller.
(Foto: Morten Kimer Hansen)

”I løb tre har vi et problem fra syvende omgang og de sidste fem omgange af løbet, hvor bilen dropper flere tiendedele. Jeg kunne godt se, at Kasper kom op til mig to omgange før. Jeg kunne have kæmpet, hvad jeg kunne for at holde pladsen og så have risikeret at komme hjem med buler. Det var en fair overhaling og en fair behandling.”

Næste gang Hartmann Honda Racing er i aktion er i weekenden den 28.-29. juni, hvor fjerde afdeling køres på Padborg Park – en bane, som teamet tidligere har opnået gode resultater på.

Hartmann Honda Racing


Læs mere om:
  • James Thompson
  • Jens Reno Møller
  • Hartmann Racing
  • Jyllandsringen
  • 08/06/08 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
  •