Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Team Telesikring Racing i front af årets DTC-serie

Danish
Touringcar
Challenge 

09/06/08 

Tom Pedersen fører nu mesterskabet for Team Telesikring Racing
I teamets blot tredje løbsweekend i Danish Touringcar Championship opnåede Team Telesikring Racing en ny milepæl i teamets korte historie. Tom Pedersen lagde sig nemlig i front af mesterskabet med et forspring på 10 points til Henrik Lundgaard på andenpladsen.
 

Mesterskabsføringen overtog Tom Pedersen allerede i det første af søndagens tre løb, da han med en fjerdeplads sluttede foran Michael Outzen, der indtil da havde ført mesterskabet. Siden hen udbyggede Tom Pedersen føringen, da han vandt andet løb og blev nummer tre i det sidste.


Tom Pedersen på podiet, nu fører han mesterskabet.
(Foto: Jeppe Rimmen)

- Jeg vidste på forhånd, at jeg havde muligheden for at bringe mig i front, så det var det, jeg havde sat mig for at gøre i denne weekend, siger Tom Pedersen, der havde fokus på den mulige mesterskabsføring på langt sigt frem for blot individuelle placeringer og overhalinger på kort sigt.

I søndagens første heat valgte han således at køre på det sikre i sin duel med James Thompson om tredjepladsen.

- Jeg kunne godt være kommet forbi ham, men jeg var bange for at ramme ham og så få en straf for det. Jeg turde ikke gøre det, og så var det bedre at fedte den hjem, men jeg må sige, at Thompson også er god til at køre bredt,” siger Tom Pedersen. Han strøg til gengæld helt til tops i andet løb, som han vandt.
- Jeg tror, at det var det nemmeste DTC-heat, jeg nogensinde har kørt. Jason lukkede bare ikke af, så det gik meget smertefrit.

Resultatet af de to indledende heats betød, at Tom Pedersen skulle starte i forreste startrække ved siden af Jan Magnussen til finalen, men det viste sig ikke at være nogen fordel, da Henrik Lundgaard slap forbi.

- Jeg ville hellere have holdt treer end toer, for man taber en placering, når man ligger så tæt, siger han. - Vi kørte nok lige stærkt, Jan, Henrik og mig, men jeg havde regnet med at dækkene ville dø på Lundgaards bil, men det gjorde de ikke mere end på vi andres biler. Jeg er glad for, at Jan ikke bare stak af, for han skal ikke have det for nemt.

Peter Ager måtte indkassere skuffelserne
Var det Tom Pedersen, som leverede sejr og mesterskabsføring til Team Telesikring Racing, var det til gengæld Peter Ager, som måtte indkassere alle skuffelserne i teamet.

- Jeg var meget skuffet og ærgerlig efter løbene i går, indrømmer Peter Ager.
- Jeg havde bestemt mig for at køre pænt og roligt. I første heat blev jeg torpederet af Kasper Jensen, som bagefter sagde pænt undskyld. men uanset hvor pænt man kører, så bliver man ramt. Men de fleste tror, at bare fordi de sidder i en bil som Jan Magnussen eller Tom Pedersen, så er de verdensmestre. Jeg er lidt i tvivl om, hvad min strategi skal være næste gang.

Vestjyden måtte indkassere endda flere strafbaner for episoder, hvor han selv følte sig som den, det var gået ud over i en kollision.

-I første heat tuller vi rundt, og så bliver man torpederet bagfra af Petter Granlund, som er blevet ramt af Kim Lund og derfor er helt uskyldig, fortæller Peter Ager. - I de to næste heat var det så Kristian Poulsen, der ramte mig. Jeg synes, at jeg levnede ham pladsen, for jeg skulle ikke bremse helt op og lade ham køre forbi.


Peter Ager sluttede weekenden med at kigge på konkurrenterne.
(Foto: Jeppe Rimmen)

Finalen endte Peter Ager således i tilskuerens rolle, da et venstre forhjulsophæng var knækket efter sammenstødet med Kristian Poulsen.

Team Telesikring Racing


Jeppe Rimmen's glimt fra Team Telesikring Racing


Team Telesikring Racing kørerne Tom Pedersen (tv) og Peter Ager (th).
(Foto: Jeppe Rimmen)

Læs mere om:
 • Peter Ager
 • Tom Pedersen
 • Team Telesikring Racing
 • Jyllandsringen
 • 08/06/08 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her