Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Total fremgang for Peter Vesti

Special Saloon 
12/06/08 

Peter Vesti havde en af de rigtigt gode weekender da der blev kørt på Jyllandsringen her i den netop overståede weekend. Der var fremgang på næsten alle fronter.
 

Peter Vesti havde forventet at få gjort mere ved bilen frem mod de 2 heats på Jyllandsringen i weekenden, men omprioriterede hvor der skulle ændres på bilen. Oprindeligt var det planlagt at bilen skulle have en anden undervogn, men Peter Vesti og teamet valgte i stedet at montere en anden intercooler og med godt resultat.

Det blev en rigtig god weekend for Peter Vesti. Det var måske lidt skuffende at det kun blev til en startplacering som nr. 19 i første heat, det skyldtes nogle monteringsproblemer med netop den nye intercooler. Det blev dog rettet inden anden tidstagning. I første heat ramte Peter Vesti bare starten helt rigtig og tog straks nogle placeringer. Uheldigvis havde Peter Vesti en meget spetakulær afkørsel på anden omgang, han 'tabte' bagvognen i starten af publikumslangsiden, og spandt ind på inderkredsen.
"Lige pludselig var der intet greb i baghjulene og bilen spandt rundt, og under turen inde på græsset var jeg kun passager i bilen, og kunne kun sidde og vente på at den stoppede! - udtalte Peter Vesti.
Han fik dog hold på Toyota'en, og kom på banen igen, hvorefter han kørte sig flot tilbage i feltet, og faktisk sluttede han dette heat på en generel 8. plads.


Peter Vesti måtte en tur ud på græsset i første heat
(Foto: Motorsporten.dk)

Til andet heat havde Peter Vesti kvalificeret sig som nr. 9 og også her havde han held med starten. Han fik sig undervejs kørt rigtig godt op gennem feltet, og var endda helt oppe på 3. pladsen og holdt denne placering over flere omgange. Peter sluttede heatet på en generel 5. plads. Og det endda efter en tur i sandfanget på Jyllandsringens nye stykke.

"Vi havde en fantastisk weekend trods problemer. Lørdag havde vi problemer med den nye intercooler, men det fik vi dog rettet. Generelt havde vi problemer med tændingen og måske har det kostet nogle placeringer undervejs. Men det bedste er at vi trods problemerne, har haft den resultatmæssige bedste weekend i år, og vi håber selvfølgelig på at det bliver endnu bedre."


"Det gule lyn" på vej mod en topplacering
(Foto: Motorsporten.dk)

Som før nævnt havde Peter Vesti og hans hold af gode mekanikere planlagt at montere en ny undervogn. Valget blev at man i stedet besluttede at forsætte med de væsentligt hårdere fjedre man monterede i forbindelse med forrige løb. Til gengæld skal man nu hjem og rette buler ud idet at Peter Vesti blev midtpunkt i en sandwich mellem 2 andre kørere.

Peter Vesti er dog ikke i tvivl om det skal hans mekanikere nok nå.
"Vores mekanikere er helt fantastiske og gør et imponerende stykke arbejde. De går op i det med liv og sjæl, så herfra et stort cadeau til dem. De fortjener det virkeligt."

Næste indsats for Peter Vesti og teamet bliver i forbindelse med Special Saloon Car Festivalen på Ring Djursland om små 2 uger, hvor der blandt andet kommer en del udenlandske kørere at konkurrere imod også.

Dons

Læs mere om:
  • Peter Vesti
  • Jyllandsringen
  • 08/06/08 - Jyllandsringen - Special Saloon
  •