Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Fra sort til lyserødt på et par timer

Danish
Touringcar
Challenge 

09/06/08 

Kim Lund Johansen har haft en weekend fyldt med op- og nedture
I ugen op til Juniløbet på Jyllands-Ringen har der været arbejdet hårdt på racerværkstedet hos Team Lund Racing. En ingeniør fra Seat Sport var på besøg for at finde et optimalt setup til den lyserøde racerbil, så mekanikerne har haft travlt med at gøre bilen klar.
 

Under testen lykkedes det at skære en god bid af omgangstiden, så Kim og hele teamet var fyldt med motivation, da de trillede bilen af traileren fredag eftermiddag.

Lørdagens træning gik da også udemærket. Det blev til 13. hurtigste omgangstid, kun ét sekund fra James Thompson, der kørte hurtigste træningstid. Banen var imidlertid ikke optimal at køre på, så det bekymrede ikke Kim meget. Alle kræfter blev derfor brugt på at lave en god tidtagning.


Flere konkurrenter måtte se sig overhalet af den lyserøde Seat Leon
(Foto: Gripping Media)

Første halvdel af tidtagningen gik ikke som planlagt. Der blev aldrig en fri omgang, så midtjyden måtte satse på at sætte tiden i den sidste halvdel. Men Kim måtte sande, at sort uheld også rammer lyserøde biler:
- Jeg rullede ud på banen som den første og kørte nogle omgange. Så kørte jeg i pit for at få tjekket dækkene, og da jeg kom ud på banen igen, var der helt fri bane. Jeg kommer helt perfekt ud på langsiden, så alt er bare helt klar til en hurtig omgang - men da jeg kommer til hesteskoen, knækker et gearkasseophæng.
Dermed var alle chancer for en god startplacering fordampet, og holdet måtte endnu en gang gå skuffede i seng.

Da holdet samledes søndag morgen, var det derfor også med et håb om at blive skånet for flere defekter og problemer. Der var heller ikke tvivl om kørerens holdning:

- Hvis bare bilen holder, så skal jeg nok gøre mit for at bevise hvad vi kan!


Når ellers bilen ikke var plaget af defekter, var der fuld fart på Team Lund Racing
(Foto: Gripping Media)

I første heat holdt bilen dog ikke. Efter at være blevet skubbet op i en konkurrent, satte speederen sig fast i bundposition - ikke just det bedste, der kunne ske. Derfor måtte silkeborgenseren køre i pit og få orden på bilen igen. Men derefter fik publikum lov til at se en lavtflyvende, lyserød Seat Leon.

Fra bagerste startposition kørte Kim Lund sig fra 24. til 16. pladsen. Der var ingen tvivl om, at bil og kører passer rigtig godt sammen. Når uheldet holder sig væk, er det en konkurrencedygtig duo.
Næsten samme opkørsel præsterede Kim og Seat'en i finaleheatet. Denne gang kørte han sig ti pladser frem til 13. pladsen. En flot præstation i så tæt et felt.

- Jeg er godt tilfreds, erklærede Advan Cup-mesteren bagefter. Når ellers uheldet holder sig væk, kører den bil bare så ekstremt hurtigt og stabilt - og vi ligger med det samme oppe i den rigtige del af feltet. Nu bliver det for alvor sjovt at komme til Padborg Park og se, om vi kan gøre os gældende der.

Netop Padborg Park bliver DTC-seriens sidste afdeling før sommerferien. Den køres i weekenden 28-29. juni. Her vil Kim Lund og den meget lyserøde Seat igen være på jagt efter gode resultater.

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • 08/06/08 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her