Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Tom Pedersen: ”Jeg havde sat mig for at tage føringen”

Danish
Touringcar
Challenge 

08/06/08 

Sidste års toer i DTC Cuppen fører nu det generelle DTC-mesterskab
Juniløbet i Danish Touringcar Championship på FDM Jyllandsringen søndag gav en ny finalesejr til Jan Magnussen, England, men samtidig også en ny mand i front af tabellen.
 

Det er Tom Pedersen, Christiansfeld, som fører mesterskabet med et forspring på ti points inden næste løb på Padborg Park om tre uger.

”Jeg havde sat mig for at tage føringen ved dette løb,” fortæller Tom Pedersen, der sluttede som nummer tre i finalen efter Jan Magnussen og Henrik Lundgaard. Det er første gang, at sønderjyden indtager den samlede førsteplads i mesterskabet. ”Det er meget godt at føre, men der er lang vej endnu. Men de point, vi har fået, er der ikke nogen som kunne tage fra os, og så er det jo altid rart at være ti point foran end ti bagud.”


Tom Pedersen kunne i første kvalifikationsheat ikke komme forbi James Thompson på tredjepladsen, men da dagen var omme, havde han taget føringen i mesterskabet
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Også hos de to andre kørere på podiet var der tilfredshed at spore. For anden gang i denne sæson sluttede Henrik Lundgaard, Hedensted, en finale på FDM Jyllandsringen med en andenplads i sin Chevrolet Lacetti. ”Vi havde en god test i onsdags på banen, hvor vi fandt nogle småting, som gjorde, at bilen blev bedre over distancen. Det kan vi så se i dag, at det har hjulpet os meget,” siger Henrik Lundgaard.

”Jeg ser positivt på det, for det er første gang, at vi i en forhjulstrækker har været i stand til at kæmpe så godt over distancen her på banen. Vi kunne faktisk holde samme speed hele vejen igennem, måske ikke lige så hurtigt som Jan, men så i hvert fald to-tre tiendedele efter Jan, og så kunne vi holde det helt til sidste omgang. Det har jeg ikke kunnet se en forhjulstrækker gøre tidligere.”

Jan Magnussen vandt ikke bare finalen, men også det første af de to indledende kvalifikationsheats. I det andet kvalifikationsheat blev det til en fjerdeplads efter Jason Watt, Herlev.

”Det var så godt, som vi overhovedet kunne have håbet på,” siger søndagens vinder. ”Når jeg kikker tilbage, ville jeg godt have haft flere points ud af andet heat, men Jason kæmpede godt for sagen, og vi havde et herrerace. Jeg kunne ikke finde en vej forbi ham. Jeg var ellers noget hurtigere, men han lukkede pænt af de steder, hvor det var muligt.”


Watt (6) og Jan Magnussen (23) havde en hård kamp i kvalifikationsheat to, hvor de dystede om tredjepladsen
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

”Det kan jo godt lade sig gøre at køre motorløb uden at ramme hinanden,” siger Jason Watt om den duel, han og Jan Magnussen havde. ”Og det siger jeg ikke, fordi det var mig, som holdt Jan bagved! Det var en fornøjelse at køre side om side med Jan Magnussen, og vi respekterer hinanden. Han kom op på siden af mig, og jeg lod lige halvanden meter stå åben, for jeg vidste, at han ikke kunne komme forbi. Så i stedet for at køre ind i døren på mig, holder han bilen hele vejen rundt i svinget og vi respekterede hinandens linier. Han er en herre at køre race med. Det var herrerace.”

James Thompson, England, havde kvalificeret sig til en startposition som nummer to til første kvalifikationsheat, hvor han blev nummer tre, mens han efter et svært andet kvalifikationsheat blev nummer fem i finalen.

”Det har været en god weekend,” siger sidste års VM-treer. ”Det var gode løb, hvor vi var mere konkurrencedygtige med Hondaen end sidste gang, selv om vi ikke scorede lige så mange points. Jeg er tilfreds med resultatet, for der er masser af konkurrence i DTC, så jeg nød dagen.”

Efter DTC-forhold forløb weekendens tredje afdeling af Danish Touringcar Championship uden de voldsomme kollisioner, der somme tider har spoleret godt race og drænet teamenes budgetter for ressourcer. Kampen var meget hårfin mellem deltagerne, og der var ikke plads til nogen fejltagelser, selv ikke de mindste. Alligevel lykkedes det enkelte kørere at avancere endog betydeligt, og det mest bemærkelsesværdige stod Kasper Jensen, Aalborg, for, da han fra en startposition som nummer 18 kørte en tiendeplads hjem.

”I tredje heat fik jeg en god start, og jeg kørte mig op på en tiendeplads og en tredjeplads i privat cuppen. Det var et godt plaster på såret, for weekenden har været skod med tekniske problemer i tidtagningen og uheld i de to første løb,” siger nordjyden. ”Jeg glad for, at vi fik udbedret tingene og fik vist, at vi har farten til at være med, hvor det rigtigt sner.”

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 08/06/08 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her