Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Magnussen slog VM-stjerne med tre hundrededele

Danish
Touringcar
Challenge 

07/06/08 

Kampen om pole position til søndagens første heat for Danish Touringcar Championship endte som en hårfin affære, hvor kun tre hundrededele af et sekund adskilte de to første efter de to 20 minutter lange tidtagninger, der blev kørt på FDM Jyllandsringen.
 

Jan Magnussen, England, endte med at tage pole position med den beskedne margen til James Thompson, England, men faktisk var det en helt tredje kører, der havde lagt ud med at være hurtigste mand.

Det var Tom Pedersen, Christiansfeld, som efter bare seks minutter af den første tidtagning havde sikret sig en foreløbig pole position i tiden 1.11,384. Men sønderjyden var blot to hundrededele foran Martin Jensen, Albertslund, så han var klar over, at førstepladsen ville komme under pres. Men efter yderligere seks minutter gik kampen om de bedste tider reelt i stå, da Jens Møller, Ikast, kørte af banen og senere trak sand med ind på asfalten. Dette fik størstedelen af feltet til at søge i pit, og selv efter den obligatoriske pause med fejning valgte de fleste at blive holdende udenfor banen, da anden tidtagning gik i gang.


James Thompson kæmpede ikke bare mod varmen men også mod Jan Magnussen, da lørdag eftermiddag blev kørt tidtagning for Danish Touringcar Championship
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Men så fik James Thompson nye fordæk på sin Honda, kørte på asfalten og erobrede den foreløbige pole position med 1.11,263 for så at sikre sig en back-up-tid på 1.11,265. Britens første pole position syntes en realitet, indtil Jan Magnussen tre minutter før det ternede flag satte tiden 1.11,189. Atter kørte James Thompson på banen. Han forbedrede sin hurtigste omgang til 1.11,216, men midtvejs under sidste omgang måtte han sænke tempoet drastisk og opgive drømmen om bedste startposition, da Jason Watt, Herlev, var snurret og holdt på tværs i ideallinien i et sving.

Lørdagens store overraskelse ved Juniløbet var Joachim Stephansen, Sønder Omme. I en af de to ældste biler i feltet lykkedes det den 19-årige finansøkonomstuderende at sætte en omgang, der trekvart sekund langsommere end Jan Magnussens pole position-tid. Det rakte til en startposition som nummer 10, og dermed kommer den unge kører til at starte søndagens første løb lige foran Michel Nykjær, Tappernøje.


Joachim Stephansen leverede dagens overraskelse, da han satte tiendebedste tid i sin bil, der er en af feltets ældste
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Under lørdagens frie træning havde Kim Lund, Silkeborg, og Ronnie Bremer, USA; overrasket positivt ved at placere sig i midten af feltet, men da det gjaldt tidtagningen måtte de tage til takke med placeringer som nummer 20 og 22.

Atter var feltet tæt ved en DTC-tidtagningen. Denne gang var der således 2,5 sekunder fra hurtigste til langsomste kører, mens de 23 hurtigste var dækket af 1,77 sekunder.

Morten Alstrup


Se også:
Tider fra tidtagningen
Læs mere om:
  • 08/06/08 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her