Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Le Mans pressemøde i københavn

Le Mans 
07/06/08 

Le MansFredag blev der holdt det traditionsrige Le Mans pressemøde i København. Desværre var der et par afbud, så vi fik ikke hørt seneste nyt fra Juan Barazi og Allan Simonsen, men resten af de danske Le Mans kører var til stede.
 

Første mand på scenen var Tom Kristensen der virkede som om han nu er helt klar efter den voldsomme ulykke i DTM sidste år. Han virkede meget skarp og tændt på at komme til frankrig og præstere det gode resultat.


(Foto: Motorsporten.dk)

Han pointerer dog at Peugeot helt klart er favoritter, men siger i samme åndedrag at Audi jo før har været undertippet, og samtidig vundet løbet. Det fortæller bare at Tom Kristensen bestem ikke har tabt løbet på forhånd.

Han fortalte at Audi tror på at de kan køre en omgang extra pr. en tank diesel og det kan i sidste ende måske være med til at være udslagsgivende for hvem der vinder.

Tom fortæller at Audi i år har trænet og teste endnu mere end de plejer og alle i teamet er klar til den store opgave, inklusive dem bag kulisserne. Jeg er sikker på at Tom er tilbage i sporet og han er sulten efter endnu en sejr.

Næste på podiet var Jan Magnussen. Han var som altid glad og i et dejligt humør. Han fortalte at Corvette er meget klar til årets Le Mans og at bilen inklusive motoren er optimeret så den kan køre mindst lige op med Aston Martin.

Jeg spurgte Jan hvilken forskel det gjorde at de skulle køre på C85 fuel, og her kunne Jan så fortælle at Corvette IKKE har fået lov at køre med C85 fuel på Le Mans, selvom det står på bilen. Det betyder at de køre på ren benzin som de øvrige GT1 biler, men Jan Magnussen virkede dog ikke speciel skuffet over det.


(Foto: Motorsporten.dk)

Så var det team Essex tur til at komme på scenen, og her var det John Nielsen der fik mikrofonen først, og han berettede om hele processen for teamet, fra de sidste efterår forlod DTC i Danmark til de nu køre Le Mans series + Le Mans i en LMP2 bil.

Casper tog over og fortalte om bilen og deres resultater der allerede er gode, og at teamets ambition stadig er at stå øverst på podiet nede på Le Mans næste søndag.

Jeg talte efterfølgende med Casper Elgaard om det, og han siger at de ikke går efter pole position i klassen. Dunlop dækken kan formodentligt ikke performe til den plads, men Casper tror stadig at de over distancen har en rigtig god bil, og at det er værd at holde øje med Team Essex.


(Foto: Motorsporten.dk)

Sidste mand på podiet var Lars Erik Nielsen, og han har bestemt ikke tabt modet. Han forklarede lidt omkring den process han og teamkammeraten i Team farnbacher har været igennem for til sidst at træffe den beslutning at de i år kommer til start i en Ferrari F430 GT i GT2 klassen.

Alt i alt en positiv omgang snak fra de danske deltagere på Le Mans, og de sagde samtidig at de glæder sig til at se den massive opbakning fra de danske fans igen i år

Vejgaard

Læs mere om:
  • 15/06/08 - Le Mans - Le Mans
  •