Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross

Publikumsrekord til dansk/tysk stævnemøde

Rallycross 
07/06/08 

- i Rally Cross
Motorsport Nordjylland (MNJ) kunne præsentere et flot startfelt på omkring 100 Rally Cross-teams i den traditionelle vennedyst mellem danske og tyske kørere på motorsportsstadionet i Nysum.
 

Samtidig havde det lune forsommervejr lokket mange tilskuere til at kikke på i Int. LUK Rally Cross Himmerland 2008, at MNJ’s formand Kaj Storgaard måtte en overgang hjælpe til med parkeringen:
- Det har været den bedste publikumsopbakning i flere år. Det er derfor en stor glæde for mig, at kørerne kvitterede med et flot og intenst motorløb. Alle kørere gav gas til den store guldmedalje.

Dagens hurtigste i både det tyske og danske mesterskab var MNJ-køreren: Dennis Rømer, som efter flere år i den firehjulstrukne Fiat Coupé har investeret i konkurrencemateriel med EM-standard. I sin flotte Seat Cordoba WRC var nordjyden suveræn i både kvalifikation og finaler.
- Jeg havde dog lidt problemer i tredje kvalifikationsheat. Her knækkede der en trækaksel til venstre baghjul. 4WD-teknologien bevirkede dog, at jeg kunne køre videre med træk på forhjulene, og jeg scorede da også en hæderlig tid.


Dennis Rømer vandt generelt både i DM-feltet og det tyske mesterskab med sin Seat Cordoba WRC.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Noget tyder dog på, at Rømer Motorsport skal have givet trækakslerne et specielt eftersyn inden EM-debuten i juli på den berømte Höljes i Sverige. Int. LUK Rally Cross Himmerland 2008 blev afsluttet med et banerekordforsøg af Dennis Rømer, som dog måtte opgive halvvejs med endnu en knækket trækaksel.


Kun en uheldig nærkontakt med en konkurrent forhindrede Rune Birkholt Staudt i et topresultat ved gæstevisitten.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

MNJ-chaufføren Rune Birkholt Staudt i Citroën Saxo har i år valgt at satse på det svenske mesterskab i Rally Cross, men var på gæstevisit på hjemmebane i Int. LUK Rally Cross Himmerland 2008:
- I kvalifikationen kørte jeg nogle fornuftige tider bortset fra heat 2, hvor en konkurrent tildelte mig en pirouette i første sving. Jeg skulle derfor starte i forreste række til A-finalen, og her manglede jeg konkurrenceheldet, idet forhjulene blev slået ud af justering. Ellers var arrangementet en god test til den videre satsning i Sverige.

I samme klasse - serienær 1,6 liter - er klubkammeraten Michael Rolighed blevet flyvende i sin røde Honda Civic:
- Jeg scorede en klassesejr i Sæby ved den forrige DM-afdeling i Rally Cross. Dette skulle naturligvis følges op på hjemmebane, selv om midtjyden Karsten Olsen pressede mig helt frem til målstregen i A-finalen. Jeg trak dog det længste strå til førstepladsen med et forspring på tre tiendedele sekunder over målstregen. Dette cementerede samtidig min DM-føring.


Med en intens sejr er MNJ-køreren Michael Rolighed i front for DM i den serienære 1,6 liters-klasse.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Der stod også Nordjylland på sejren i den populære Klasse 3 med tunede motorer over 2 liter. Troels Daarbak var virkelig flyvende i sin Volvo S40 Evo, hvor forhjulstrækket er erstattet med baghjulsskub:
- Jeg hjemkørte min 3 DM-sejr ud af tre mulige, men jeg fik hård modstand ærkerivalen Peder T. Jensen i Volvo 240. Han er en rutineret chauffør, som man ikke skal give for meget snor.

MNJ-køreren: Peter Lindgaard Nielsen i Opel Kadett GSi gjorde sig positivt bemærket med en 3. plads i sin nye tunede 2 liters-klasse:
- Jeg ligger foreløbig på en andenplads sammenlagt i DM. Jeg glæder mig til at få standardmotoren udskiftet med en kværn, hvor der betydelig flere hestekræfter. Så bliver det virkelig sjovt til efteråret.


Peter Lindgaard Nielsen ligger fornuftigt i DM-feltet for tunede 2-liters racere til trods for en standardmotor i sin Opel Kadett GSi.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Næste store arrangement hos MNJ bliver en sammenkædning af DM i mini rally samt DM i Folke Race. Dette foregår i weekenden: 21.-22. juni.

Motorsport Nordjylland

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Nysum
  •