Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Bliver Peugeot-dominansen brudt?

Advan Cup 
05/06/08 
Yokohama

En række kørere satser på at bryde det franske mærkes sejrsmonopol
En række af de kørere, som råder over en Peugeot 307, har i den grad sat deres præg på årets Advan Cup. Kent Iversen, Lysabild, og Bruno Rasmussen, Tyskland, har delt sejrene i årets fire hidtil kørte løb med tre til eksmesteren og en til sidste års sølvvinder.
 

Og i tabellen er det også kørerne med de franske biler, som har besat de forreste pladser. Af de syv første kørere i mesterskabet kører fem af dem således Peugeot 307.

Men i klassen for de serienære standardvogne er der også kørere med andre biler, der kan og vil. De får alle en ny chance for at bevise deres værd, når årets tredje afdeling af Advan Cuppen i weekenden køres på FDM Jyllandsringen.


Nick Reimersø er overbevist om, at hans navn er et af de tre, der bliver råbt op over højttaleren, når der skal uddeles pokaler på søndag på FDM Jyllandsringen.
(Foto: Morten Alstrup)

Nick Reimersø, Tåstrup, fik for tre uger siden atter sat gang i pokalhøsten efter en længere pause, da han på Ring Djursland kørte en tredjeplads hjem i feltets mindste bil, en Suzuki Swift. Den 20-årige murerlærling har tidligere bevist, at han kan drive det til mere, da han sidste år bl.a. vandt et løb på Sturup Raceway, og senest har han forberedt sig til det kommende løb ved at teste på FDM Jyllandsringen.

For Michael Skipper Pedersen, Lundby, er forberedelserne foregået på en anden måde, nemlig på værkstedet. Ved den forrige afdeling af Advan Cuppen på Ring Djursland havde han vist god fart i tidtagningen, men han fik hverken udnyttet sin hurtighed eller pole position i løbet. Motoren på hans Ford Fiesta ST150 gik i stykker, hvorfor programmet siden har stået på reparationer og reservedelsudskiftning.


Michael Skipper har været hurtig men uheldig med sin Ford Fiesta ST150 ved seneste afdeling af Advan Cuppen.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Ole Luton, Støvring, er et andet godt bud på en kører, der kan bryde Peugeot-dominansen ved Juniløbet. Som en af de eneste kørere var nordjyden i sin Ford Focus således i stand til at yde Kent Iversen konkurrencen ved sæsonåbningen for en måned siden. Den fandt netop sted på FDM Jyllandsringen, så måske der kan blive tale om en gentagelse fra hans side.

Stillingen i Advan Cuppen:

Plac.KørerMærkePoint
1.Kent IversenPeugeot 30782
2.Bruno RasmussenPeugeot 30764
3.Peter OlsenPeugeot 30748
4.Nick ReimersøSuzuki Swift41
5.Anders MajgaardBMW 120i40
6.Lars HøjrisPeugeot 30737
7.Anders ChristensenPeugeot 30736
8.Dan BirkelevSuzuki Swift31
9.Ole LutonFord Focus25
10.Kim HolmgaardSeat Leon 2,0 FSI23
11.Michael SkipperFord Fiesta ST 15020
12.Peter ObelPeugeot 30718
13.Jan LaustenPeugeot 30716
Carsten RasmussenPeugeot 30716
15.Poul Erik JensenWV Golf 2,0 FSI15
16.Michael LarsenPeugeot11
17.Rasmus NielsenPeugeot 3077
18.Bjarne JensenPeugeot 2063
19.Allan BengtssonSuzuki Swift2

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Michael Skipper Pedersen
 • Nick Reimersø
 • HP Racing / Henrik Poulsen
 • Jyllandsringen
 • 08/06/08 - Jyllandsringen - Advan Cup - DM
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her