Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Clio Cup - DK

Danmarksmester: ”Jeg har fået mere konkurrence”

Clio Cup - DK 
05/06/08 

Clio CupEfter to titler i rallycross har Michael Christensen fået flere udfordringer
Bilerne i Renault Clio Cuppen er de racerbiler, der herhjemme kommer tættest på at ligne køretøjerne i Danish Touringcar Championship. I hvert fald når det gælder kombinationen af både at være baseret på en gadebil og være en rendyrket racerbil. Ingen overflødig vægt, en højt ydende motor og en 6-trins gearkasse med sekventiel skift er nogle af de ting, der gør mærkeklassens franske biler til en udfordring og en prøvelse.
 

Kikker man på pointtabellen forud for sæsonens tredje afdeling, der køres i weekenden på FDM Jyllandsringen, er det da ikke overraskende de erfarne folk, som ligger bedst til. Den tredobbelte sølvvinder i klassen, Per Poulsen, Årup, har bragt sig i front med fire podiepladser i årets fire løb, mens dygtige chauffører som Martin Clausen, Skærbæk, og Claus Christensen, Århus, er de to andre løbsvindere, man har haft i denne sæson.


Michael Christensen er begejstret for udfordringerne i Renault Clio Cup, selv om han har to Danmarksmesterskaber i rallycross med i bagagen.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Det er med andre ord svært at slå igennem i Renault Clio Cup. Men netop den hårde konkurrence kan også være motiverende i sig selv. En af årets deltagere er debutant og har netop valgt klassen af den grund.

”Jeg søgte simpelthen nye udfordringer,” fortæller Michael Christensen, Varde. ”Jeg havde været rimelig suveræn med syv sejre ud af otte mulige i rallycross, men hele mit team havde også lyst til at prøve noget nyt efter fire sæsoner med to Danmarksmesterskaber. Vi mente, at der var mere konkurrence i asfaltløb, og det er der så også.”

I såvel 2006 som i 2007 kunne Michael Christensen skrive Danmarksmester i rallycross på visitkortet. Nu er han i stedet en af kørerne midt i Renault Clio Cup-feltet. Men han er samtidig den af årets debutanter, der har klaret det bedst med en sjetteplads i den foreløbige stilling.

”Jeg havde forventet, at det ville blive svært, for der er mange flere ting, man skal tage stilling til omkring bilen,” indrømmer Michael Christensen. ”Bilens indstilling er ikke så vigtig i rallycross, hvor man kører på både jord og asfalt, men det er det med rene asfaltløb. Vi havde regnet med, at det ville være rigtigt svært, og vi havde faktisk ikke regnet med, at vi ville være så langt fremme.”

Skiftet har også betydet, at Michael Christensen har skullet lære helt nye racerbaner at kende, men nu hvor der er afviklet to afdelinger af Renault Clio Cup, vender han tilbage til FDM Jyllandsringen, som han har kørt på.

”Det sætter jo forventninger lidt højere, men der er stadigvæk en masse ting, man skal lære med opsætningen bilen,” siger han.

”Der er også meget forskel på banen afhængig af, om vi kører om formiddagen eller om eftermiddagen. Kører vi lige efter DTC-klassen, er banen meget anderledes. Jeg skal også ændre på min kørestil. I rallycross gjaldt det bare om at have speederen i bund og så bremse og give gas igen. Gør jeg det her, ødelægger jeg bare dækkene, så der er i hvert fald meget at lære, men det er en sjov udfordring. Man skal være på mærkerne hele tiden.”

Stillingen i Renault Clio Cup:

Plac.KørerModelPoint
1.Per PoulsenRenault Sport Clio III76
2.Martin ClausenRenault Sport Clio III64
3.Bjørn SmedegaardRenault Sport Clio II47
4.Steffen LarsenRenault Sport Clio II44
5.Claus ChristensenRenault Sport Clio III39
6.Michael ChristensenRenault Sport Clio III35
7.Anders ByrielRenault Sport Clio III33
8.Martin SallyRenault Sport Clio III31
9.Dennis BannergaardRenault Sport Clio III30
Christian JakobsenRenault Sport Clio II30
11.Jacob KristensenRenault Sport Clio III29
12.Rene HoffRenault Sport Clio III19
13.Thue KristensenRenault Sport Clio III16
14.Ronnie BodekærRenault Sport Clio II14
15.Kent BernsdorfRenault Sport Clio III9
16.Martin FrederiksenRenault Sport Clio III7
17.Lars ChristensenRenault Sport Clio II5
18.Jan EngelbrechtRenault Sport Clio III4
Roland PoulsenRenault Sport Clio III4

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Michael Christensen
  • Jyllandsringen
  • 08/06/08 - Jyllandsringen - Clio Cup - DK
  •      ASETEK SIMSPORTS