Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Tæt kamp i toppen

Formel 1 
04/06/08 

Optakt til Canadas Grand Prix
Sæsonen 2008 er godt i gang og i øjeblikket er der tre seriøse kandidater til VM titlen. På søndag bliver endnu et kapitel i sæsonen skrevet og vi kan blive lidt klogere på om McLaren bare var heldige i Monaco eller om de faktisk er i stand til at true Ferrari.
 

Det er ikke let at vinde i Monaco. Men banen er så unik, at en sejr der bare ikke siger ret meget om det egentlige styrkeforhold mellem de forskellige teams. Efter en svag periode kom McLaren ellers igen i Monaco, men om det var helt alvorligt ment, kræver en tilsvarende indsats på en rigtig racerbane.

VM kampen er ellers ganske tæt mellem de tre første. Der er fire point mellem Hamilton i front og Massa på trediepladsen. Uanset hvem der vinder på søndag, vil der sandsynligvis gå længe før en af dem for alvor kan trække fra - måske ender det som sidste sæson med en afgørelse i sidste løb.

Så er der også en Dark Horse i kampen om VM. Kun to point efter Felipe Massa og kun sølle seks point fra Hamiltons førsteplads finder vi den unge polak Robert Kubica i BMW. Selvom han pointmæssigt ligger ret godt i svinget, er han dog stadig blot en Dark Horse, og ikke en favorit som de andre. Han har nemlig ingen sejre vundet endnu hverken i år eller i det hele taget.

Tilgengæld har han leveret rigtig mange solide præstationer og han er et ret sikker bud på en mand i pointene. Og når sejrene kommer, kan han blive en farlig mand. Med den stabilitet han ligger for dagen, er det ikke nødvendigt at vinde så mange løb. Slet ikke som pointsystemet er skruet sammen.

Og netop pointsystemet har selvfølgelig også sin del af æren for at Kubica ligger så godt i VM kampen. Forskellen på to point mellem en sejr og en andenplads er simpelthen alt for lille. I virkeligheden kunne det faktisk være ret sjovt hvis Kubica hentede titlen uden at vinde et eneste løb. Det ville udstille problemerne med tildelingen af point.

Men problemer med reglerne er jo ikke Kubicas skyld og det skal ikke tage opmærksomheden for den fine indsats han har leveret i år. Og succes avler succes, og netop fordi han ligger som han gør er den første sejr måske også i virkeligheden indenfor rækkevidde. Muligheden for at blande sig i kampen om VM kan give en kører lige de ekstra tusinddele som de ikke har haft før. Men omvendt kan det også fjerne dem...

Der er andre spændende ting i Canada end bare hvem der placerer sig bedst i VM. Vi skal blandt andet holde øje med om Kovalainen kan vende en lidt småsløj sæson til noget bedre - vi skal simpelthen se hvad knægten rent faktisk er lavet af. Indtil videre har vi læst på varedeklarationen og det tegner måske ganske positivt, men indtil videre er er ikke mange løfter der er blevet indfriet.

Vi skal også holde øje med Fernando Alonso og Renault. Før Monaco lovede Alonso at angribe, når nu VM alligevel var uden for rækkevidde. Det gjorde han så, bare nok ikke på den bedst begavede måde. Men bilen lover fremgang og selvom han måske nok er sat i forhold til VM titlen, kan han stadig få betydning for udfaldet, hvis han kan begynde at blande sig konstant i toppen. Men indtil videre har vi endnu til gode at se Alonso tackle modgang på en god måde - en evne der ellers kendetegner de store mestre.

Men sejren, den går sandsynligvis til enten Hamilton, Raikkonen eller Massa. Skal man spille lidt højt vil et frisk bud være på Kubica. Historien skal jo omskrives en gang imellem.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Gilles Villeneuve
  • 08/06/08 - Gilles Villeneuve - Formel 1 - FIA F1
  •