Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Subaru Motorsport Danmark forsvarede DM-føring

DM Rally 
03/06/08 

- med bravour
DM-rallysæsonen tegner yderst spændende efter DM 2: TeGee-Dan Rally 2008, som blev afviklet i det kuperede terræn - Bjerre Herred - mellem Horsens og Vejle Fjord. Føringen i generalklassementet bølgede frem og tilbage gennem det lange rally med 176 km. hastighedsprøver.
 

Nordjyderne: Max Christensen og Mikael Kanstrup i Subaru Impreza MRX 4WD stillede dog op med stor selvtillid efter rallyparrets første generalsejr, som over målstregen var udbygget til et halvt minut.


Max Christensen og Mikael Kanstrup hjemkørte andenpladsen i generalklassementet hjem med det yderst af neglene.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Vi oplevede en psykisk dukkert efter morgenens 3 første prøver i DM 2, konstaterer Max Christensen. - Vi havde kørt på dæk med forkert compound, men vi følte umiddelbart det samme tempo i rallybilen som ved DM-premieren på Sydsjælland. Alligevel var vi nede på en sjetteplads i generalklassementet. Stopuret havde afgivet sin ubønhørlige tale.

Rally på topplan afvikles tæt på de fysiske loves begrænsninger. Max Christensen fortsætter:
- I det normale konkurrencetempo kører vi med en selvvalgt buffer til de fysiske love således, at man er sikker på at komme hjem over målstregen. Inden rallyet har vi mulighed for at gennemkøre prøverne og nedskrive de såkaldte sikkerhedsnoter. Derfor er bremsepunkterne inden svingene fastlagt på forhånd.


Topfighten i Tegee-Dan Rally 2008 havde samlet mange tilskuere.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Subaru Motorsport Danmark (SMD) skiftede til en bedre hårdhed på Yokohama-dækkene, og øgede derfor tempoet på rallyets næste 3 hastighedsprøver frem til midtvejspausen.

- Vi flyttede bremsepunkterne tættere på svingene og øgede farten hen over bakkerne, supplerer Mikael Kanstrup. - Samtidig blev risikoen for botanikture også højere, og enkelt gang eller to var vi derfor ude at kysse vejbrinkerne og -grøfterne med rallybilen.

- Midtvejs i rallyet var vi avanceret en enkelt placering i generalklassementet, konstaterer Max Christensen. - Intet var dog afgjort på forhånd, idet vi avancerede til tredjepladsen efter prøve 7, og med kun 5 sekunder op til frontrunnerne.


Max Christensen og Mikael Kanstrup gjorde en fornem indsats i Tegee-Dan Rally 2008, og forsvarede DM-føringen med held.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Nordjyderne skulle helst slutte i TOP TRE, idet DM-føringen ellers ville blive yderst svær at forsvare gennem 2008-sæsonen. Derfor fortsatte Max Christensen og Mikael Kanstrup i højt tempo.

- Konkurrenceheldet svigtede os en smule med en sivepunktering først i rallyet, oplyser Max Christensen. - På arrangementets andensidste prøve kom vi over målstregen med et fladt dæk og mistede lidt tid. Derfor manglede der afgørende tre sekunder op til mærkekollegaerne: Karl-Åge Jensen og Hans Marx. Finaleprøven var en forholdsvis kort publikumsprøve og opgaven syntes næsten umulig, men vi udnyttede erfaringerne fra DAN GLAS Rally Sprintet tidligere på forsommeren og vandt det indbyrdes opgør med fire sekunder.


TV-journalisterne ville gerne høre om slutspurten for Max Christensen og Mikael Kanstrup i Tegee-Dan Rally 2008.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Max Christensen og Mikael Kanstrup scorede 2. pladsen i generalklassementet med et forspring på 1 sekund, og bevarede samtidig DM-føringen 2008. 1 sekund svarer til 25 meters forskel på de 176 konkurrencekilometre i højfart.

- Konkurrencen i DM-toppen er virkelig hård i år, afslutter Mikael Kanstrup. - 8 forskellige rallyteams vandt prøvesejr(e), og 5 rallypar fik lejlighed til at føre i generalklassement gennem rallyet. Der bliver derfor ikke givet ved dørene.

Næste DM-afdeling i rally foregår først i juli på Vestsjælland.

Slutresultatet i Tegee Dan Rally 2008
2. afdeling af DM:

1. Jørgen Pilgaard / Freddy Pedersen
Subaru Impreza WRX 4 WD, 1.32,56 min.

2. Max Christensen / Mikael Kanstrup
Subaru Impreza WRX 4 WD, 1.33,20 min.

3. Karl-Åge Jensen / Hans Marx
Subaru Impreza WRX 4 WD, 1.33,21 min.

4. Ib Kragh / Karsten Isaksen,
Renault Clio S1600, 1.33,24 min.

5. Michael Pedersen / Claus Amstrup
Mitsubishi Lancer Evo. 9, 1.33,52 min.

6. Martin Johansen / Finn Thomsen
Suzuki Swift S1600, 1.33,52 min.

DM-stillingen 2008 for 4WD:

1. Max Christensen / Mikael Kanstrup
Subaru Impreza WRX 4 WD, 35 mp.

2. Jørgen Pilgaard / Freddy Pedersen,
Subaru Impreza WRX 4 WD, 32 mp.

3. Karl-Åge Jensen / Hans Marx
Subaru Impreza WRX 4 WD, 27 mp.

Subaru Motorsport Danmark

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
 • Max Christensen
 • Mikael Kanstrup
 • Subaru Rally Team DK
 • Horsens
 • 31/05/08 - Horsens - DM Rally - DM
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS