Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Afkørsel til PA-Motorsport

DM Rally 
05/06/08 

Lørdag stillede PA-Motorsport til start i 2. afd. af danmarksmesterskabet i rally. Teege-dan Rally blev afholdt i Hornsyld ved Horsens, og der skulle køres i alt 176 km hastighedsprøve.
 

Teamet, Preben Andersen / Jesper Borgen i BMW M3, glædede sig til at komme ud og køre i bilen efter at den har været hos BMW-specialisten Lennart Köhler i Sverige, hvor motoren er blevet justeret. Brian Borgen og Erik Borgen var med som mekanikere.

Efter at have vundet klassen til 1. afdeling af danmarksmesterskabet, var teamet mere end opsat på at vinde igen, og strategien var da også at give fuld gas fra starten, der gik kl. 8 lørdag morgen.


(Foto: PA-Motorsport)

Allerede fra start ved prøve 1 kunne Preben Andersen / Jesper Borgen mærke at der var mere træk i bilen end tidligere, så der var gjort et flot stykke arbejde med motoren i Sverige. Og 1 prøve gik så strygende at teamet kørte hurtigste tid af alle de tæt på 70 biler der var til start. Lige før mål på prøven havde BMW M3 en mindre udskridning, hvor det ene fordæk ramte et jernspyd, og det kostede en punktering.

Så Preben Andersen / Jesper Borgen måtte mellem prøve 1 og 2 skifte det ene hjul. Det dæk der nu blev sat på var ikke magen til de andre, så Preben Andersen var lidt spændt på hvordan bilen nu stod fast.

Starten på prøve 2 gik, og tilsyneladende lå BMW M3 rimelig godt på vejen. Men i et S-sving oversatsede Preben Andersen; der var for meget fart på bilen, som skred ud og forsatte med høj hastighed 50 meter ind på en mark med 1,5 m høje majsplanter. Bilen sad fast mellem de høje planter, og det tog al for lang tid at få bilen fri til at teamet måtte fortsætte løbet.

Det var rigtig ærgerligt for det var nogle kanon gode prøver der skulle køres dagen igennem, og det var prøver der passede godt til BMW M3. Men heldigvis skete der ikke hverken materiel eller personskade, så teamet slap trods alt ok fra afkørslen. Det er spillets regler, når man kører lige på grænsen.

Da alle deltagere havde kørt prøven kom BMW M3 igen på vejen, og kørte tilbage på servicepladsen, hvor der var gang i afviklingen af et rallysprint på en bane, der var etableret på afspærrede veje i industrikvarteret; en bane der også talte som 3 af prøverne i dm-afdelingen.

Preben Andersen blev spurgt om at køre åbnervogn i rallysprintet, og han benyttede sig af lejligheden til at få testet bilen lidt mere end de allerede havde gjort. Og det med succes, da han kørte hurtigste tid hjem på denne prøve af alle deltagere både i sprintet og i dm-afdelingen. Tak til arrangørerne for et rigtig godt tilrettelagt løb, og tillykke til vinderne.

Selvom teamet gerne havde set en klassesejr i dm-afdelingen kunne de trods alt glæde sig over at de kunne køre nogle af dagens hurtigste tider. Der var flere af de nærmeste konkurrenter der også måtte udgå af løbet, så selvom teamet kun har gennemført 1 ud af 2 afdelinger på nuværende tidspunkt har de point nok til at være nr. 2 i den samlede gruppe-stilling.

Næste afdeling af DM køres den 5. juli, men inden da stiller teamet til start i et rallysprint i Sorø den 28. juni.

PA-Motorsport
Heidi


Læs mere om:
 • Horsens
 • 31/05/08 - Horsens - DM Rally - DM
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS