European Rallycross Championship

Morten Jespersen i B-finalen

ERC
06/06/08

Morten Jespersen opnåede sit hidtil bedste resultat i division 1, da han i Ungarn blev samlet nr. 11. Mortens første b-finale blev sikret med heat resultaterne 17, 8 og 7 (de to bedste er tællende).

Dagen startede ellers ikke for godt for Morten Jespersen. Toppakningen røg under tidskvalifikationen før løbet, hvilket bestød at teamet ikke fik nogen tid og derfor fik en dårlig start placering til første heat.

Første heat blev dog heller ikke nogen succes. En 17. plads blev det til efter lidt nærkontakt med et par ungarske kørere.

I 2. og 3. heat gik det meget bedre. En 8. og en 7. plads gav en 8. plads generelt og en B-finale plads i 3. start position.
I B-finalen måtte han dog udgå med et ødelagt baghjulsophæng efter nærkontakt med normanden Guttorm Lindefjell. Men det bedste resultat nogensinde i division 1 for Jespersen-Rallycross var en realitet og teamet er nu meget optimistiske med hensyn til den videre deltagelse i EM.

Svenskeren Kenneth Hansen vandt A-finalen i Ungarn og fører nu EM-serien. Morten ligger nu på 18. pladsen i den samlede stilling efter de 3 første EM-løb. Næste løb køres i Østrig næste weekend.