Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Michel Nykjær: ”Jeg kører for at vinde hver gang”

Danish
Touringcar
Challenge 

03/06/08 

Sidste års DTC-titel har ikke ændret på mesterens indstilling til at køre løb
Øvelse gør mester. Michel Nykjær, Tappernøje, brugte fire sæsoner til at lære gamet, inden han sidste år sikrede sig titlen i Danish Touringcar Championship. I år skal Danmarksmesterskabet i klassen så forsvares, og det er en udfordring, der for de fleste kørere er anderledes end situationen, hvor det bare er andre kørere, som skal jagtes. Men ikke for sydsjællænderen.
 

”Jeg tænker ikke så meget på, at jeg er mesteren, der skal forsvare sin titel. Jeg kører bare for at vinde hver eneste gang,” siger Michel Nykjær. ”Jeg synes ikke, at jeg tænker så meget over, at jeg er mester. Vi kører jo om et nyt mesterskab alle sammen, men jeg glæder mig virkelig til hver afdeling for at se, hvad vi kan få ud af bilen.”


Michel Nykjær kører for at vinde hver gang. Næste gang sker på det på FDM Jyllandsringen den 8. juni.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Næste gang Michel Nykjær skal i kamp om de points, der afgør årets mesterskab, er den 8. juni ved det traditionsrige Juniløb på FDM Jyllandsringen. Racerbanen øst for Silkeborg er kendetegnet ved sine mange vinkelrette sving, og det er kendt i racerkredse, at det er en konfiguration, som favoriserer de baghjulstrukne biler i feltet. Ligesom den BMW 320si E90, Michel Nykjær i år kører.

”BMW’en er rigtig god til banen, men bilen skal også lige følge med,” siger Michel Nykjær, der indtil videre står noteret for en andenplads som hidtil bedste løbsresultat i år. ”Bilen er ikke rigtig skarp endnu, og det irriterer mig også en del. Der er lidt begrænsninger, som gør, at jeg ikke kan få det til at spille helt sammen endnu, så det kæmper vi lidt med. Banen er super god til en BMW, så vi skulle have gode odds for at klare os godt.”

Michel Nykjær er den anden af blot to mestre, der gennem årene har taget det drastiske skridt at forsvare sit mesterskab i Danish Touringcar Championship i et andet bilmærke end det, han vandt titlen i. Samtidig er han den første mester, der har vundet titlen i en forhjulstrukket bil for så at forsvare den i en baghjulstrukket. Har omvæltningen alligevel været større end forventet?

”Det synes jeg egentlig ikke,” siger Michel Nykjær. ”Der gik bare 5-10 omgange, så havde jeg styr på den, men allerede dengang kunne jeg mærke, at bilen kørte anderledes, end den skulle. Vi har ikke rigtigt fundet det rigtige set-up endnu, men det var lidt det samme, da vi fik den sidste Seat. Der havde vi ikke erfaring med den, men da vi så fik det, fik vi styr på den. Det er bare et spørgsmål om at finde det rigtige set-up, for jeg synes ikke, at bilen er svær.”


Det tætte DTC-felt skal atter i aktion i starten af juni på FDM Jyllandsringen, hvor årets tredje mesterskabsafdeling køres.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

I sidste uge var Poulsen Motorsport på FDM Jyllandsringen for at teste – en test, der desværre blev præget af regnvejr.

”Vi fik ikke rigtigt testet alt det, vi gerne ville, men jeg synes, at jeg fik bilen til at køre bedre. Vi har dog nogle ting, vi skal have prøvet af i træningen på lørdag, men jeg tror på, at bilen kommer til at køre bedre. Men konkurrencen bliver også hårdere denne gang, når Magnussen og Thompson er tilbage, så jeg er spændt på, hvordan det kommer til at gå,” siger Michel Nykjær, der med hastige skridt nærmer sig en lidet flatterende mærkedag. Sidste gang han vandt et DTC-løb var nemlig den 24. juni sidste år.

”Jeg glæder mig godt nok til den dag, det sker igen,” indrømmer han. ”Som racerkører vil man vinde hver eneste gang, men man skal have heldet med sig og have det hele til at fungere. Vi var med fremme ved det sidste løb på Ring Djursland, og jeg tror også, at vi kan være med fremme på Jyllandsringen. Jeg tror, vi kan hente det sidste, så vi kan være med til at kæmpe om guldet. Men der er jo hård kamp om det.”

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Michel Nykjær
 • Poulsen Motorsport
 • Jyllandsringen
 • 08/06/08 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her