Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Subaru dominerer i rally

DM Rally 
03/06/08 

Pilgaard vandt sin første sejr i firehjulstrukken bil
Subaru har sat sig tungt på dansk rallysport: I weekendens løb til danmarksmesterskabet, Tegee-Dan Rally på vejene mellem Horsens og Vejle, vandt Subaru en klar 1-2-3 sejr, samme resultat som i årets første løb.
 

Totalvindere blev ganske overraskende Jørgen Pilgaard og Freddy Pedersen i Subaru Impreza WRX STI. Jørgen Pilgaard stillede til start i sit kun andet løb for Subaru Rally Team i Viborg i en firehjulstrukket bil, og næppe mange havde regnet med, at han ville klare omstillingen fra mange års rally med forhjulstrukne biler så hurtigt. Jørgen Pilgaard havde en anden mening om den sag:

"Jeg er kun lige kommet i gang. Jeg kan få meget mere ud af den bil, for hvis man ser på tiderne, er der nogle hastighedsprøver, hvor jeg ikke har ydet det optimale. Så jeg regner med at køre endnu stærkere i næste løb," sagde en meget stolt og tilfreds Jørgen Pilgaard ved målet i Hornsyld.


I sit kun andet løb med en firehjulstrukket rallybil vandt Jørgen Pilgaard en klar sejr i anden afdeling af danmarksmesterskabet i rally med sin Subaru Impreza WRX.
(Foto: Michael Eisenberg)

På andenpladsen, 23 sekunder efter vinderne, kom sejrherrerne fra første løb, Max Christensen og Mikael Kanstrup fra Subaru Motorsport i Aalborg, ligeledes i Impreza WRX. Efter en løbslang fight kørte de i mål 1,2 sekund foran de syvdobbelte danmarksmestre Karl-Åge Jensen og Hans Marx fra Viborg-teamet.

"Jeg førte ellers med tre sekunder over Max Christensen inden sidste prøve, men den lå godt til ham, så han fik lige klemt sig foran," noterede Karl-Åge Jensen ved målet.


Den syvdobbelte danmarksmester Karl-Åge Jensen smider sin Subaru Impreza sidelæns gennem et sving i et sidste forsøg på at forsvare sin andenplads, men han sluttede som nr. 3.
(Foto: Michael Eisenberg)

Sidste års toere i DM, Christian Jensen og Søren Tøndborg, er det eneste Subaruhold, der har givet debut til den radikalt nye 2008-udgave af Impreza WRX, og foreløbig betaler de dyre lærepenge for den beslutning:

"Bilen har stort potentiale, men afstemningen af undervognen er endnu ikke optimal, så vi kan ikke helt følge med på de hurtige prøver, hvor hastighederne når op omkring 200 i timen," forklarede Christian Jensen, der også mistede 20 sekunder på en tur i grøften i forsøget på at følge med. Resultatet til den nye model blev derfor kun en ottendeplads. <Å>
Sidste års sølvvinder i rally, Christian Jensen, har som den første bragt 2008-udgaven af Subaru Impreza til start i danmarksmesterskabet. Endnu lader resultaterne vente på sig.
(Foto: Michael Eisenberg)

64 biler var til start i det hårde rally, kun 29 kom i mål. Næste løb til danmarksmesterskabet er KOMO Rally ved Kalundborg den 5. juli, hvor kampen fortsætter mellem de to Subaru-teams fra Viborg og Aalborg om at være landets hurtigste i rally.

Tegee-Dan Rally 2008:
Anden afdeling af Danmarksmesterskabet i rally:

1. Jørgen Pilgaard/Freddy Pedersen
Ryomgård/Bjerringbro
Subaru Impreza WRX, 1.32.56,8

2. Max Christensen/Mikael Kanstrup
Svenstrup/Aalborg
Subaru Impreza WRX, 1.33.20,0

3. Karl Åge Jensen/Hans Marx
Rødkærsbro/Luxembourg
Subaru Impreza WRX, 1.33.21,2

Stillingen i danmarksmesterskabet i rally:
(for firehjulstrukne biler)

1. Max Christensen/Mikael Kanstrup
Subaru Motorsport
Subaru Impreza WRX, 35 p.

2. Jørgen Pilgaard/Freddy Pedersen
Subaru Rally Team
Subaru Impreza WRX, 32 p.

3. Karl-Åge Jensen/Hans Marx
Subaru Rally Team
Subaru Impreza WRX, 27 p.

Michael Eisenberg


Læs mere om:
 • Horsens
 • 31/05/08 - Horsens - DM Rally - DM
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS