Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTC Cup

Ros til Magnussens afløser

DTC Cup 
03/06/08 

Det blev Jacob Ludvigsen, der i Magnussens fravær ved DTC-løbet på Ring Djursland skulle overtage sædet i BMW’en med nummer 23 på siden. Men det er store racerstøvler at skulle udfylde, når man skal overtage rattet fra en af landets mest populære racerkører.
 

Med en VW Polo Cup-titel i bagagen har Team Den Blå Avis-køreren, der tidligere viste sit talent hos teamet i Formel Renault, ikke det længste racer-CV.
Men det har ikke forhindret racerkøreren fra Beder i at imponere i Team Den Blå Avis med sin professionelle og ydmyge tilgang til den store opgave.

- Efter den første test må jeg indrømme, at jeg tænkte, at det ville blive noget mere op ad bakke, end jeg havde troet. Men jeg må sige, at Jacob hele tiden forbedrede sig og hele tiden lærte, så han endte med at køre konstante tider, der var gode nok til top seks i løbene. Det synes jeg er imponerende, for det er ikke nemt at køre en DTC-racer, og det er slet ikke nemt at køre i dette selskab, siger teammanager Flemming Olsen og hentyder til DTC-feltet. Også Martin Jensen, der tog to podiepladser i DTC’s tilbagevenden til banen på Djursland, har lovord til Ludvigsen.


(Foto: Kim Igel)

- Jeg er fuld af beundring for Jacob, der kommer og kører nogle flotte løb, alt taget i betragtning. Han har i hvert fald vist, at han har farten til at være med i dette selskab, selv med den begrænsede tid i bilen, han har fået.

Som træning deltog Jacob Ludvigsen i de fire testpas, der var lagt som del af Sportscar Endurance Championship, der blev afholdt weekenden før sæsonens anden DTC-afdeling.

Skar tre sekunder af omgangstiden
I sin første tur i en DTC-racer kørte Jacob Ludvigsen banen rundt i 55-tider, hvor de hurtigste kørte Ring Djursland rundt på 52,5 sekunder. Tiden blev barberet med et fuldt sekund i andet testpas, hvor Ludvigsen kørte 54 sekunder rent. Det gav en 16. plads ud af 19 kørere. Til sammenligning kørte Martin Jensen dagens næstbedste tid i 52,3.


(Foto: Kim Igel)

Da det blev løbsweekend var ændringer i setuppet fra Martin Jensens BMW implementeret på Ludvigsens 320si. Det gav en tid i træning på 53,1, altså godt to sekunder hurtigere bare femte gang, at køreren sad i bilen. Til tidtagningen brød Ludvigsen 52-barrieren og kørte 52,7 som hurtigste tid, hvilket rakte til en samlet 17. plads i det 21 mand store felt.

I warmuppen kørte Ludvigsen sig for første gang ind i top ti med en tid, der var syv tiendedele langsommere end hurtigste mand. Undervejs mod sin 16. plads i første løb, efter at være startet fra pitten, kørte Jacob Ludvigsen sin hurtigste omgang på banen totalt set med 52,6. En tid, der var hurtigere end blandt andre Jens Edman, der sluttede løbet på en syvendeplads.

- Jeg synes absolut, at Jacobs weekend har været godkendt, han har vist fremgang hele tiden og kørte rigtigt hurtigt og klogt. Det bekræfter os bare i, at det var det rigtige valg af afløser til Magnussen. Vi kunne måske have satset på et hot shot fra udlandet, men så tror jeg, at risikoen for at stå med en smadret bil ville være større. Nu fik vi i stedet bilen med hjem, og vi har givet Jacob en stor chance, som han har grebet 110 procent, siger teamejer Karsten Ree

Jan Magnussen er tilbage i BMW #23 til Juniløbet 8. juni på FDM Jyllandsringen.

Team Den Blå Avis

Læs mere om:
  • Jacob T. Ludvigsen
  • Team Den Blå Avis
  • Ring Djursland
  • 18/05/08 - Ring Djursland - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
  •