Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Første finalesejr til Kurt Thiim i sin gamle hjemstavn

Danish Endurance
Championship 

02/06/08 

DEC - Danish Endurance ChampionshipSammen med Klostermann-brødrene vandt veteranen på Padborg Park
Kurt Thiim, Luxembourg, har kørt på alverdens racerbaner på flere kontinenter. Det er blevet til sejre på mange af de vigtigste racerbaner, men der er et sted, hvor han endnu har haft oplevelsen til gode med at nyde synet fra podiets øverste trin. Det var i hans gamle hjemstavn, Sønderjylland. Men lørdag eftermiddag fik veteranen også føjet landsdelen i almindelig og Padborg Park i særdeleshed til listen over de mange racerbaner, han har vundet på.
 

Sammen med brødreparret Michael og Claus Klostermann, henholdsvis Gørløse og Solrød Strand, var han lige fra starten af løbet med i kampen om førstepladsen. Den hårdeste modstand kom i begyndelsen fra hans to tidligere teamkammerater og kolleger fra DTC-serien, René Rasmussen, Frederikssund, og Kristian Poulsen, Padborg. Begge kørere virkede dog på dagen til at være en kende hurtigere kørende, for det lykkedes dem begge at ryste Kurt Thiim af sig og endda trække fra udenlandsdanskerens BMW. Men dagens løb på Padborg Park var udskrevet over fire timer, og her gjaldt det i lige så høj grad om at køre pålideligt og tilbring så megen tid på racerbanen, som udenfor. Og det var det Kurt Thiim og Klostermann-brødrene gjorde.


BMWen bagest (305) vandt med Kurt Thiim og Klostermann-brødrene lørdagens anden afdeling af Danish Endurance Championship.
(Foto: Morten Alstrup)

Deres hvide BMW kørte som et urværk uden de fejl, der havde berøvet dem en topplacering for tre uger siden på Ring Djursland i Danish Endurance Championship. Til gengæld løb både Kristian Poulsen og René Rasmussen ind i mere eller mindre selvforskyldte problemer. Kristian Poulsen pådrog sig således flere straffe for forseelser begået på banen, mens René Rasmussen efter fem kvarters kørsel fik kørt tanken så tør på sin Ferrari, at der giver over en time, inden man fik gang i den italienske racerbil igen.

I den mellemste division for biler mellem 1601 og 2000 cm3 blev man vidne til en ny sikker til Martin Clausen/Ulrik Larsen, Skærbæk/Asperup. Duoen timede deres indsats perfekt, begik ingen fejl, og de kunne således for anden weekend i træk trække det længste strå med en klassesejr, så de nu fører mesterskabet med maksimumpoints. Andenpladsen var her atter et dacapo til Jens Mølgaard/Christian Gjerløv, Aalborg/Århus, mens man var meget tæt på en fotofinish i kampen om tredjepladsen.

Med ti minutter igen indtog Jan Engelbrecht, Virum, den sidste pokalgivende placering, men bagfra kom den tidligere VM-kører Emmet O’Brien, Irland, med hastige skridt. Ireren var bedre til at tackle trafikken, men alligevel formåede Jan Engelbrecht at holde så meget fart på sin bil, at han kunne krydse målstregen med et forspring på bare 1,3 sekunder efter at have tilbagelagt 175 omgange.

I den mindste division for biler op til 1600 cm3 vekslede føringen konstant i løbet af dagen, da en håndfuld mandskaber viste sig meget jævnbyrdige. Såvel Steffen Larsen/Tom Rørvig, Greve/Ørum, som Johnny Andersen/Frankie Jørgensen/Keld Brændgaard, Horsens/Horsens/Vedbæk, førte på et tidspunkt klassen, men sejren gik i sidste end til Flemming D. Olsen/Jens Erik Hansen/Jens Henrik Hansen, Roskilde/Havdrup/Havdrup, som sejrede et forspring på en omgang.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Kurt Thiim
  • Michael Klostermann
  • Klosterman Racing
  • Padborg Park
  • 31/05/08 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •