Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans - testdag

Fantomtid af Peugeot ryster ikke Tom K

Le Mans
testdag 

01/06/08 

Le MansPeugeot rystede resten af Le Mans-feltet, da der søndag blev kørt test to uger før 24-timers-racet den 14.-15. juni. Med en tid på 3:22,222 minutter for den 13,6 kilometer lange bane slog franskmanden Sarrazin sidste års bedste kvalifikationstid med fire sekunder.
 

Den fantomtid ryster dog ikke danske Tom Kristensen, der med syv sejre er historiens mest succesrige Le Mans-kører.


Tom Kristensen i aktuel Le Mans-bemaling 2008, taget fra dagens pretest på banen.
(Foto: Audi Motorsport)

”Med dagens tider har Peugeot taget den absolutte favoritrolle på sig. Vores R10 kører i sit tredje og sidste modelår, og det er svært at vride mere ud af den gamle konstruktion. Vi vidste på forhånd, at de lukkede Peugeot-biler på grund af en bedre aerodynamik og vægtbalance ville være hurtigere i testen end vores åbne Audi’er, og det samme vil ske under kvalifikationen om et par uger.

Vi har brugt dagens test på at køre forskellige programmer igennem for vores tre biler i teamet, så vi kan optimere alt, der overhovedet kan optimeres på R10’eren. Derfor nåede vi ikke ud på tørvejrsdæk mellem dagens byger, og derfor har vi ikke været hurtigere på papiret. Til gengæld var vi hurtigst i formiddagens regn, ligesom vi var bedre end Peugeot’erne sidst på dagen, da det også regnede.

Jeg kan derfor kun slå fast, at vi tror på vores chancer, men det er en uhyggelig modstander, vi har fået i år,” siger nordjyden.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Le Mans
  • 01/06/08 - Le Mans - Le Mans testdag
  •