Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Jørgen Pilgaard vandt Tegee-Dan Rally 2008

DM Rally 
01/06/08 

Jørgen Pilgaard, Ryomgård, er en af dansk rallysports store profiler. Han har været på det juniorlandshold, der kørte medaljer hjem til Danmark. Han har flere gange vundet DM-rallyer og har også tidligere kunnet skrive Danmarksmester i rally på sit visitkort.
 

Men efter lørdagens Tegee-Dan Rally 2008, der blev kørt i området mellem Horsens, Vejle og Juelsminde, kan han nu også bryste sig af en ny ting. For første gang i sin karriere vandt djurslændingen nemlig et rally bag rattet af en firhjulstrukket rallybil.

”Jeg niver da også mig selv lidt i armen over det,” siger Jørgen Pilgaard, der først for en måned siden havde sin første start i den firhjulstrukne Subaru Impreza WRX, han kører.

”Jeg havde godt nok regnet med, at der skulle gå længere tid, inden jeg ville vinde, men bilen er til at gå til. Ved første DM-løb fandt jeg og Freddy en god rytme, og det måtte vi så bare prøve at følge til dørs, og det har vi simpelthen gjort i dag. Der er selvfølgelig aldrig noget, som kommer let, men når der er noget, som virker, er det bare et spørgsmål om at finde rytmen. Men det har været en omstilling at skulle køre firhjulstræk, men heldigvis er det bare gået hurtigt.”

Sammen med sin co-driver Freddy Pedersen, Bjerringbro, lignede Jørgen Pilgaard dog ikke nogen klar vinder fra start. Efter den første hastighedsprøve ved Tegee-Dan Rally 2008 befandt de sig helt nede på ellevtepladsen, men når sandheden skal frem, så var lørdagens anden afdeling af DM også en tæt affære. De seksten første mandskaber lå efter den første hastighedsprøve indenfor bare 20 sekunder.

”Heldigvis fandt vi så rytmen på hastighedsprøve 2, og så har det bare kørt derud ad, og vi har som altid forsøgt at køre uden fejl, og det er lykkes,” forklarer Jørgen Pilgaard, der med dagens sejr har bragt sig på andenpladsen i kampen om Danmarksmesterskabet for de firhjulstrukne biler efter Max Christensen/Michael Kanstrup, Svenstrup/Aalborg SV. ”Jeg har ikke helt styr på, hvor mange DM-rallyer, jeg har vundet, men det er en del. Men det er altid en dejlig fornemmelse, og det er noget, som glæder mit gamle hjerte og mit gamle sind – men så gammel er jeg heller ikke, selv om jeg har været med i 25 år. Der er bare tale om lidt gammel vin på nye flasker i dag…”

Lørdagens Tegee-Dan Rally 2008 var arrangeret af Horsens Automobil- og Motor Klub. Løbet havde 176,5 kilometer hastighedsprøver, og de skulle vise sig at være en hård cocktail for mange deltagere. Af de 64 mandskaber, som kørte ud til den første hastighedsprøve, var der blot 29 hold, som kunne køre i mål i Hedensted efter den 15. og sidste hastighedsprøve. Tre af mandskaberne var fra den arrangerende klub.


Ib Kragh/ Karsten Isaksen i Renault Clio Super 1600 fører klassen tohjulstrukne tunede biler.

Ib Kragh/Karsten Isaksen, Juelsminde/Egtved, sluttede således løbet på en generel fjerdeplads – mindre end et halvt minut efter det vindende mandskab. Men Ib Kragh/Karsten Isaksen var samtidig det bedste mandskab i klassen for tunede, tohjulstrukne biler, og det betyder, at de nu fører kampen om Danmarksmesterskabet i denne klasse. Jesper Vandel Bisted/Peter Porse Wett, Horsens/Horsens, sikrede sig en generel 18. plads og en tredjeplads i deres første DM-rally på hjemmebane, mens Kurt Mejer/Bent Aagesen, Horsens/Skærbæk, i den historiske klasse måtte se sig overgået af Kim Madsen/Kasper Sørensen, Sorø/Sorø.

”Jeg har som formand for klubben fået meget ros,” siger Preben Jepsen. ”Jeg har ikke kunnet få armene ned, hvis ikke var fordi, at jeg har skyndt mig at give roserne videre til vores mange medlemmer. De har ydet en fantastisk indsats. Uden deres indsats havde vi ikke kunnet arrangere dette løb.”

Foreløbig resultat af Tegee-Dan Rally 2008
– Anden afdeling af Danmarksmesterskabet i rally:

#KørereBilTid
1.Jørgen Pilgaard/Freddy PedersenSubaru Impreza WRX1.32.56,8
2.Max Christensen/Mikael KanstrupSubaru Impreza WRX1.33.20,0
3.Karl Åge Jensen/Hans MarxSubaru Impreza WRX1.33.21,2
4.Ib Kragh/ Karsten IsaksenRenault Clio S16001.33.24,7
5.Michael Pedersen/Claus AmstrupMitusishi Lancer Evo91.33.32,4
6.Martin Johansen/Finn ThomsenSuzuki Swift S16001.33.52,7

Foreløbig stilling i Danmarksmesterskabet i rally
– firhjulstrukne biler:

#KørereBilPoint
1.Max Christensen/Mikael KanstrupSubaru Impreza WRX35 p.
2.Jørgen Pilgaard/Freddy PedersenSubaru Impreza WRX32 p.
3.Karl Åge Jensen/Hans MarxSubaru Impreza WRX27 p.

Foreløbig stilling i Danmarksmesterskabet i rally
– tohjulstrukne, tunede biler:

#KørereBilPoint
1.Ib Kragh/ Karsten IsaksenRenault Clio Super 160035 p.
2.Martin Johansen/Finn ThomsenSuzuki Swift Super 160027 p.
3.Tim Svanholt/Ole R. FrederiksenVW Golf GTI20 p.

Foreløbig stilling i Danmarksmesterskabet i rally
– tohjulstrukne, utunede biler:

#KørereBilPoint
1.Anders Rysgaard/Jeanette KvickHonda Civic Type-R20 p.
-Peter Kiik/Peter RøllingCitroën Saxo20 p.
3.Kenneth Madsen/Anja KristensenSuzuki Swift Sport15 p.

Foreløbig stilling i Danmarksmesterskabet i rally
– gruppe H:

#KørereBilPoint
1.Michael Springer/Per DanielsenOpel Kadett GSE32 p.
2.Preben Andersen/Jesper BorgenBMW M320 p.
3.Henning Søgaard/Iben LouringFord Sierra Cosworth15 p.
-Gert Marboe Jensen/Johnny S. LarsenToyota Corolla15 p.

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Preben Jepsen
 • Horsens
 • 31/05/08 - Horsens - DM Rally - DM
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS