Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Palmer Audi

Hastighedsrekord for kvinder

FPA 
30/05/08 

Vejrforholdene var ikke optimale, da Vibe Smed skulle køre racerløb i sin Formula Palmer Audi på den belgiske Spa-Francorchamps bane i weekenden 14-15. maj. Lørdagen bød på et regnvejrsløb, hvor sigtbarheden var lig nul, men det afholdt ikke kørerne fra at holde speederen i bund med tophastigheder omkring 230.
 

Søndagens løb foregik på tør bane og ved den lejlighed kørte Vibe Smed et helt løb uden afbrydelser med en gennemsnitshastighed på lige under 170 og en tophastighed over 245.

Vibe Smeds bil er udstyret med en turbo-motor, som leverer op til 350 hk til den lave vægt på 600 kg. Vibe er endnu ny i faget som FPA-kører og som den mest uerfarne 'rookie' måtte hun nøjes med en placering nede i feltet på en 16. plads. En af de andre konkurrenter var i øvrigt den tidligere Formel 1 kører og LeMans vinder Martin Brundle, som trods sin store erfaring med Spa-Francorshamps banen måtte nøjes med en 7. plads i det hårde felt.


(Foto: Peder Madsen)

Det er mange år siden en kvindelig dansk racerkører har konkurreret internationalt og ved dette løb satte Vibe Smed en ny hastighedsrekord. Aldrig før har en dansk kvinde kørt med så høj en gennemsnitshastighed i et løb for single-seatere. 'Turbomotoren i Formula Palmer Audi er virkelig kraftig, så det går rigtig stærkt', udtalte hun efter løbet, 'og så er den også udstyret med en boost-knap som lige giver 50 hk ekstra i 6 sekunder'.

Peder Madsen


Læs mere om:
  • Vibe Smed
  • Spa-Francorchamps
  • 18/05/08 - Spa-Francorchamps - FPA
  •