Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

SMD satser på gentagelse af generalsejr

DM Rally 
30/05/08 

Nordjyderne: Subaru Motorsport Danmark kørerne Max Christensen og Mikael Kanstrup satte trumf på konkurrenterne, da rallyteamet fra Motorsport Nordjylland (MNJ) deltog i DM-premieren 2008 på Sydsjælland i deres Subaru Impreza WRX 4WD.
 

Rallyparret præsterede et stabilt højt tempo, og var i front for generalklassementet hele vejen fra startflaget til målstregen i rallyet.

- Det var min allerførste generalsejr som rallykører, forklarer Max Christensen. - På forhånd var vi seedet helt blandt startfeltet, og rallyteamet meldte derfor også ud, at vi ville køre efter den øverste placering på sejrspodiet. I Jantelovens hjemland var det måske lidt risikabelt, men optimismen blev kronet med held, og vi sejrede med et fornuftigt forspring på et halvt minut.


Max Christensen og Mikael Kanstrup har testet skarpe sving inden Tegee-Dan Rallyet.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Næste opgave i DM-serien for Subaru Motorsport Danmark bliver Tegee-Dan Rallyet i det kuperede Bjerre Herred mellem Horsens og Vejle. Forude venter 15 hastighedsprøver med en samlet prøvelængde på 171 km.

- Vi ser frem til DM 2 med store forventninger, supplerer co-driver Mikael Kanstrup. - Rallyet er en god blanding af højfartsprøver og mere teknisk krævende vejforløb med bakker, hop og masser af sving. Vores rallybil har fremvist en god cocktail af stabilitet og hurtighed, hvorfor det lange rally formentlig bliver til vores fordel.

Som mellemtræning til rallyet syd for Horsens deltog Subaru Motorsport Danmark i Dan Glas Rally Sprintet i Ringkøbing. Her valgte Max Christensen & Co. at deltage med normal konkurrence-undervogn. Hensigten var udforskning og forbedring af hurtigheden i skarpe vinkelsving:
- Vi vægtede muligheden for testning højere end en totalsejr i rally sprintet. Derfor var vi godt tilfredse med 3. plads totalt. I tredje sprint-heat kom vi desuden uhyre tæt på de to frontrunnere med hidsigt forhjulstræk, som kun fik et helt og halv sekunds forspring. Til Danmarks største rally show i Fårvang til august har vi derfor gemt et par overraskelser til konkurrenterne.


Nordjyderne er gode til at bibeholde fokus i de uundgåelige pauser under et rally.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

I Tegee Dan Rallyet er 14 firehjulstrukne rallyteams skrevet på startlisten. MNJ’erne spår om slutresultatet i generalklassementet:
- Meget tyder på en gentagelse af resultatet fra DM-premieren med tre blå Subaru-rallyteams på sejrspodiet i generalklassementet. Vores skrappeste konkurrenter bliver mærkekollegaerne: Karl-Åge Jensen/ Hans Marx, Jørgen Pilgaard/Freddy Pedersen samt Christian K. Jensen og Søren Tøndborg i 2008-udgaven af Subaru Impreza WRX’eren.

- Blandt tohjulstrækkerne vil vi specielt holde et godt øje med Ib Kragh og Karsten Isaksen i Renault Clio S1600, fortsætter Mikael Kanstrup. - Ib Kragh er barnefødt midt i konkurrence-området samt idemand til arrangementet. Derfor kan østjyden næsten køre hastighedsprøverne med bind for øjnene.

Subaru Motorsport Danmark

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
 • Max Christensen
 • Mikael Kanstrup
 • Subaru Rally Team DK
 • Horsens
 • 31/05/08 - Horsens - DM Rally - DM
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS