Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Jacob Nørtoft til Tysk Mesterskab

Go Kart 
29/05/08 

Jacob Nørtoft deltog, ligesom mange andre danskere, i anden afdeling af Tysk Mesterskab på banen i Wackersdorf, som må siges at være det bedste anlæg han har besøgt i Tyskland frem til nu, i øvrigt et anlæg som skal lægge asfalt til EM i KZ1 næste år.
 

Tidtagningen blev igen noget af et maridt for Jacob Nørtoft, der aldrig fik fart i materiellet og derfor endte på en lidet flatterende placering som 38’er.

Med det noget håbløse udgangspunkt skulle Jacob igen forsøge at køre sig direkte i finalerne, og han gjorde da også hvad der blev forventet men en endelig placering som 25’er efter de tre kvalifikationsheat og dermed direkte kvalifikation til finalerne som skulle køres den følgende dag.

I sprinten/prefinalen undgik han behændigt det obligatoriske sammenstød i første nedbremsning/sving efter staten, hvor langt størsteparten af feltet tror de kan vinde løbet hvis de bare maser på. Godt af sted satte han alle kræfter ind på at komme op i rækkerne, og med nogen behændige overhalinger og kraftfuld kørsel sluttede han Sprinten af som 5’er.


Jacob klar til finalen fra start som 5’er.
(Foto: Silup)

I finalen skulle han så starte i det indvendige spor i tredje startrække og ved at fastholde denne placering kom han ud af første sving som 3’er hvorefter han lagde et angreb ind på 2’eren som måtte give sig. Hen over heatet viste det sig desværre igen at Jacob har problemer når der komme varme i materiellet. Han begyndte at ”bakke” og faldt stille og roligt tilbage som 10’er hvilket også blev hans endelige position i Finalen.

Meget frustrerende for Jacob, Teamet, og alle omkring Jacob, da der virkelig var forsøgt alt for at finde fart over et helt heat, men som alle omkring ham også kan se er dette nok hvad det kan blive til med de 6 – 7 kg. overvægt som Jacob har med rundt på banen. Resultatet giver da også stof til eftertanke, om det er det her Jacob vil eller om der skal forsøges i en klasse hvor han ikke vil være handicappet af sin overvægt.

Silup


Læs mere om:
  • Jacob Nørtoft
  • Tyskland
  •