Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Flere bakker end nødvendigt på Ring Djursland

Advan Cup 
29/05/08 

- Ja, det er altså ikke de fysiske bakker heroppe, men lige i øjeblikket synes jeg det går meget op ad bakke, fortæller Anders Majgaard efter dagens sidste løb i Advan Cuppen.
 

Motoren, som hele sidste år drillede ved at skifte til nødprogram, når der skulle bestilles noget, har i år valgt en anden taktik; nemlig at opføre sig eksemplarisk i prøvebænken og så lade være med at levere varen på banen. Efter løbet skal den igen i bænken og forhåbentlig bliver problemet løst denne gang.

Kvalifikationen lørdag rakte til en placering som nummer syv til starten, og det var lidt af en skuffelse. Det var tydeligt, at der manglede kraft for enden af langsiden og når der skulle accelereres op ad bakkerne.

Dagens første løb fik en kaotisk start, da startsignalerne ved en fejl blev udløst på det forkerte tidspunkt. De fleste blev holdende, men en enkelt kører strøg frem gennem feltet, hvorefter andre begyndte at rulle. Starten blev annulleret, og det der skulle have været en omstart blev til en tur i pitten, mens Mogens Skippers bil blev trukket ud og banen renset for olie. Omstarten skete uden problemer og Anders kom godt med. men kom straks under angreb af blandt andet Kim Holmgaard. Kampen strakte sig over flere omgange, men det blev Kim, der trak det længste strå. Som altid koster den slags nærkamp tid, hvilket gør det muligt for andre at komme tæt på, og i dette tilfælde profiterede Peter Olsen af det. Kigger man lidt på omgangstiderne, så er femtehurtigste tid absolut ikke dårligt.

Dagens andet løb fik en også en kaotisk start, da de to forreste biler kolliderede. Anders trak udenom men blev ramt af Kim Holmgaard, som var blevet påkørt af en anden deltager. Hele højre side var krøllet, da bilerne kom ud på langsiden, men heldigvis uden skader på hjulophæng eller styretøj. Anders kæmpede en hård kamp for at begrænse pointtabet og kørte igen femtehurtigst, men det skulle vise sig at være en kamp, han tabte et helt andet sted.


(Foto: Gripping Media)

- Jeg har fået en tidsstraf på 20 sekunder for at have påkørt Peter Olsen, men vi har ikke rørt hinanden! Jeg har været hos dommerne sammen med Peter Olsen, der har bekræftet det, men de fastholder straffen. Det største lyspunkt i denne weekend har da været, at min gode ven Michael Outzen vandt finalen i DTC. Det glæder jeg mig over og bare det, at jeg skal over og ønske ham tillykke, får mig da til at se mere lyst på det hele, lyder afskedskommentaren.

Pointtabet til trods, så kigger man fremad og ser frem til at køre nogle point ind på kontoen ved næste løb på Jyllands-Ringen. Der er mange løb inden mesterskabet er afgjort, og der skal mere til at tage kampgejsten fra Anders.

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Anders Majgaard
  • JA Motorsport
  • Ring Djursland
  • 18/05/08 - Ring Djursland - Advan Cup - DM
  •