Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Rally næsten som i gamle dage

DM Rally 
28/05/08 

Lørdagens Tegee-Dan Rally 2008 vil ikke bare fylde vejene mellem Horsens, Vejle og Juelsminde med stribevis af topmoderne og avancerede rallybiler, hvor mandskaberne vil jagte dyrebare sekunder på de afspærrede hastighedsprøver i kampen om points til de fire Danmarksmesterskaber, som Danmarks Idræts Forbund i år har udskrevet. Men i feltet ved årets anden afdeling af Danmarksmesterskaberne vil der også være køretøjer, der bringer minder tilbage om rally i de gode gamle dage.
 

Tegee-Dan Rally 2008 tæller nemlig også som anden afdeling i Dansk Automobil Sports Unions FirstStop Historic Rally Cup. Det er en speciel turnering for klassiske rallybiler, der er bygget i 1981 eller tidligere, og godt en tiendedel af lørdagens felt deltager i denne klasse.

Det gælder blandt andet Kurt Mejer, Horsens. For mere end 25 år siden var han blandt de mange, som tog en fabriksny standardvogn, rippede den for alt overflødigt og opbyggede den til en fuldblods rallybil, som han deltog med i konkurrencer. Kærligheden til sporten har den østjyske mekaniker stadigvæk, men det er ikke de nye biler med turbomotorer, firhjulstræk og elektroniske styresystemer, som fascinerer ham. Det er derimod biler, som han pillede ved og skruede på, da han selv var ny i sporten.


Kurt Mejer og Bent Aagesen er et af flere mandskaber, der stiller op i de historiske klasser ved lørdagens Tegee-Dan Rally 2008.
(Foto: Morten Alstrup)

For nogle år siden fik Kurt Mejer fingrene i en Volvo 142. Tilbage i 1969 rullede bilen af samlebåndet på den svenske fabrik, og den tilbragte de første mange år på landevejene, hvor den fragtede sin ejer og dennes familie rundt. Men i stedet for at ruste op eller havne i en gigantisk metalpresser hos autoophuggeren overtog Kurt Mejer bilen, som han nu i en årrække har deltaget med i FirstStop Historic Rally Cup.

Og det går ikke stille for sig, når Kurt Mejer og hans co-driver Bent Aagesen, Egtved, stiller til start. Historisk rally er ikke paradekørsel. Det er konkurrencekørsel, hvor rallybilerne bliver presset stort set lige så meget som de topmoderne biler, selv om man måske i visse situationer vælger at løfte lidt på speederen. Ikke fordi man er bange for at påføre de gamle rallybiler skader, men mere fordi det kan være besværligt at skaffe de rigtige reservedele…

Kurt Mejer/Bent Aagesens Volvo 142 bliver ikke den eneste klassiker, man finder i feltet ved Tegee-Dan Rally 2008. Blandt de andre historiske rallybiler kan nævnes Austin Mini Cooper, Ford Escort RS2000, Opel Ascona, Opel Kadett GTE og Volkswagen Golf GTI.

Horsens Automobil - & Motor Klub

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Horsens
 • 31/05/08 - Horsens - DM Rally - DM
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS