Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Grand Am GT Class

Kørerfejl kostede sejr

Grand Am
GT Class 

27/05/08 

Holdkammerat kostede Jan Magnussen sejren tre omgange før mål
I føring og med kun 3 omgange tilbage, kostede en sjælden fejl af Jan Magnussens holdkammerat, canadieren Ron Fellows, de to sejren, da 6. afdeling af Grand-Am blev afviklet på Lime Rock. Indtil da, havde Jan Magnussen ellers leveret en superpræstation.
 

Fra en startplacering som nummer tre valgte Jan Magnussen en atypisk strategi. Da reglerne foreskriver, at der skal afvikles et pitstop indenfor de første 45 minutter af det 2 t. 45 min. lange løb, valgte Jan Magnussen at gå i pit allerede på første omgang.
”Jeg var sikker på, at vi havde den hurtigste bil i dag, så jeg valgte at undgå at spilde for meget tid med at kæmpe med de forreste. I stedet tog jeg et hurtigt pitstop, så jeg kunne få fri bane det første stykke tid”.

Jan Magnussen var flyvende og indhentede de øvrige, som han begyndte at passere en efter en og på forrygende vis, lykkedes det ham at køre bilen helt i front, til trods for at de øvrige biler manglede deres pitstop.
”Det var et helt vildt stint. Da jeg indhentede de andre igen, fløj jeg forbi. Jeg snuppede dem en efter en, det var vildt sjovt. Og da jeg kom i føring, kunne jeg endda begynde at trække fra” forklarede Jan Magnu ssen.

Så da de øvrige biler gik i pit blev Jan Magnussens føring på næsten en omgang. Da holdkammerat Ron Fellows, som Jan Magnussen også deler bil med på Le Mans, overtog bilen, lignede det en flot sejr. Sidst i løbet kom Ron Fellows dog under pres fra teamets anden Pontiac og 3 omgange før mål, spant han rundt. Han havde problemer med at få bilen startet igen og de to måtte derfor nøjes med en fjerdeplads.

”Det er rigtig bittert” sagde Jan Magnussen efter løbet. ”Det lignede en sikker sejr og burde også have været det, men sådan skulle det altså ikke være. Vi har alle prøvet at lave en dum fejl, så det nytter ikke at være sur på Ron. Han er rigtig, rigtig ked af det og plejer ikke at lave sådanne fejl. Vi tager dette som en generalprøve til Le Mans, og vi ved jo, hvordan det går, når man har haft en dårlig generalprøve… Så vi tager revanche på Le Mans”


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Ron Fellows
  • Lime Rock
  •