Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Moto GP

Rossi på hjemmebane

Moto GP 
30/05/08 

MotoGP i Italien
Frisk fra sejr i Le Mans. Den italienske megastjerne og folkehelt Valentino Rossi kan ikke have et bedre udgangspunkt for sin optræden på hjemmebane i den kommende weekend.
 

Da starter han sin Fiat Yamaha MotoGP maskine op på Mugello racerbanen i Toscana og sandsynligheden taler for, at Rossi også er først over mållinjen, når Grand Prix’et flages af søndag eftermiddag: Rossi har vundet i Italien ikke færre end seks gange i træk.


Valentino Rossi fører på sin Fiat Yamaha MotoGP VM inden Italiens Grand Prix på søndag. Hér har han vundet seks gange i træk og selvsagt stor favorit. Billedet er fra Le Mans hvor Rossi fører foran den regerende verdensmester, Casey Stoner (Ducati) og Daniel Pedrosa (Honda).
(Foto: SRP)

“Alle ved, at Mugello er en af mine favoritbaner,” siger Valentino Rossi. “Det er ikke bare min hjemmebane, men også hjemmebane for mange af kollegerne I Fiat Yamaha teamet. Banen er hurtig og teknisk krævende og den passer vores motorcykler. Så det er mit mål at være med helt fremme lige fra første træning.”

Mugello racerbanen er en af de hurtigste i MotoGP verdensmesterskabet. Langsiden alene er 1141 meter lang og der forventes tophastigheder på den anden side af 330 km/t. I VM overtog Valentino Rossi føringen, da han vandt Frankrigs Grand Prix – men hans forspring efter årets første fem VM-løb er kun tre points.

På en delt 2.plads ligger Rossis team-kammerat, rooki’en Jorge Lorenzo, der har taget MotoGP klassen med storm. Kun et grimt styrt i Kina for to løb siden, hvor han kvæstede begge sine fødder, dæmpede ham en anelse – ellers havde han formentlig stadig ført VM. Efter to VM-titler i 250 ccm klassen blev Lorenzo en del af Fiat Yamaha teamet og han skal netop i Italien køre sit Grand Prix nr. 100.

Side om side med Lorenzo i VM-kampen ligger Hondas Daniel Pedrosa. De to er omtrent lige gamle – eller unge (21 respektive 22 år) – men Pedrosa har haft et par år i MotoGP og har pr. definition mere erfaring. Men det lader ikke til at forurolige Lorenzo.

Den regerende verdensmester, australieren Casey Stoner på Ducati, har ikke haft heldet med sig i år. Efter sejren i sæson’ens første Grand Prix er det ikke gået så godt. I Le Mans udgik han med en teknisk defekt og selvom han stadig er nr. 4 i VM-kampen, har han kun 56 points imod Rossis 97. En sejr giver 25.

Italiens Grand Prix er det første i en stime af europæiske Grand Prix’er. I alt bliver der kørt fire Grand Prix’er i juni – kun i weekend’en, hvor man afvikler 24-timers Le Mans for biler, holdes der pause i MotoGP. Efter Italien køres der i Barcelona, Donington i England og i den sidste weekend i juni valfarter alle danske MotoGP fans traditionen tro til Assen i det nordøstlige hjørne af Holland for at opleve verdens bedste motorcykelkørere i fuld action.

Stillingen i VM forud for weekendens Grand Prix:
1. Valentino Rossi (ITA), Fiat Yamaha, 97 pts.
2. Jorge Lorenzo (SPA), Fiat Yamaha, 94 pts.
3. Daniel Pedrosa (SPA), Honda, 94 pts.
4. Casey Stoner (AUS), Ducati, 56 pts.
5. Colin Edwards (USA), Yamaha, 47pts.
6. Loris Capirossi (ITA), Suzuki, 42 pts.

Scandinavian Racing Press
i samarbejde med Eurosport og Fiat Yamaha

Vivi Siiger og Søren Clauding


Læs mere om:
  • Valentino Rossi
  • Mugello
  • 01/06/08 - Mugello - Moto GP
  •