Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Første hjemmebaneoptræden for 25-årig rallykører

DM Rally 
27/05/08 

Blandt de 68 kørere og det tilsvarende antal co-drivere, der guider dem igennem løbet fra sædet ved siden af, er der en deltager, som lørdagens Tegee-Dan Rally 2008 er helt speciel for. Det er Jesper Bisted, Horsens. Han er i gang med sin femte sæson i rallysporten, men det kommende rally i området mellem Horsens, Vejle og Juelsminde bliver skelsættende for ham.
 

Det er nemlig første gang, at han kæmper mod Danmarkseliten i rally på hjemmebane.

”Det sætter naturligvis nogle store forventninger til en, for jeg kender stederne, hvor vi skal køre prøverne,” siger den 25-årige rallykører.

Han bor i dag i Oens mellem Horsens og Stenderup, hvor han tilbragte sine barndoms- og ungdomsår i hælene på sin far, der også har kørt rally. Og netop Stenderup får en særlig betydning for Jesper Bisted. To gange lægger rallyfeltet vejen forbi landsbyen for at køre det, der med en længde på over 26 km er løbets længste hastighedsprøve.


Jesper Bisted og Peter Porse Wett stiller bogstaveligt talt op på hjemmebane i Tegee-Dan Rally 2008. En af hastighedsprøverne kender Jesper Bisted ud og ind fra sine mange cykelture som knægt.
(Foto: Morten Alstrup)

”Den vej har jeg cyklet mange som dreng,” erindrer Jesper Bisted, der dog ikke tror, at han vil kunne udnytte lokalkendskabet til at være hurtigste mand den 31. maj. ”Der er tale om nogle hurtige prøver i dette rally, så det er ikke et løb, som vi vinder. Men det bliver sjovt at køre hurtigt på hastighedsprøven ved Stenderup, for det må man jo ikke til daglig…”

Sammen med kammeraten Peter Porse Wett, Horsens, begyndte Jesper Bisted selv med rallysporten tilbage i 2003, hvor de fandt en ældre Ford Escort magen til den, Jesper Bisteds far selv havde kørt løb med. Den blev gjort klar til rally, og så gik det ellers derudaf. Først med klubrally. Så med regionalrally, og i sidste sæson gjaldt det en hel sæson i DM-serien i rally.

”Vi udgik tre gange i de fem løb, vi var tilmeldt, så det var ikke en sjov oplevelse,” forklarer Jesper Bisted, som til denne sæson stiller til start i en splinterny Citroën C2. Det er en på mange måder helt anden bil. Hvor den gamle havde forhjulstræk, har den nye baghjulstræk, og så er den særdeles pålidelig.


Jesper Bisted og Peter Porse Wetts grønne Citroën C2 er måske lille, men den er utrolig pålidelig.
(Foto: Morten Alstrup)

”Siden vi skiftede bil, har vi ikke haft spor problemer. I første afdeling af DM blev vi således nummer tre i klassen,” siger Jesper Bisted. Men at have en fejlfri bil, der bare kører og kører, betyder ikke bare sikre resultater på kontoen, men påvirker også indsatsen i løbene.

”Det har været rart at kunne køre et løb helt uden problemer,” forklarer Jesper Bisted, ”for det betyder meget, at man kan fokusere på, at man kun skal tænke på at køre og ikke ved startstregen hele tiden skal tænke på, om der nu sker noget. Man slapper mere af, når man starter af, for man fokuserer på noget andet. Det er rart at det går den vej.”

Lørdag morgen klokken 9.05 holder Jesper Bisted og Peter Porse Wett så klar på startrampen i Hornsyld med startnummer 66 i den grønne Citroën C2. Forude venter 176 kilometer hastighedsprøver. Men hvordan ser slutfacit så ud, når de sidst på dagen er kommet i mål?

”Vi håber på at komme blandt de fem bedste i klassen, hvor der er mere end ti startende,” siger Jesper Bisted. ”Det i sig selv vil være tilfredsstillende. Også hvis vi kan komme i top 20 generelt. Det er i hvert fald vores mål.”

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Horsens
 • 31/05/08 - Horsens - DM Rally - DM
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS