Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

En dag fyldt med aktiviteter

DM Rally 
28/05/08 

- Bjerre Herred
Årets anden afdeling af Danmarksmesterskabet i rally – Tegee-Dan Rally 2008 – vil lørdag den 31. maj sætte sit præg på området mellem Vejle, Horsens og Juelsminde. Hen ved 70 mandskaber vil være i aktion i deres kamp om sekunder på de 15 hastighedsprøver, som udgør rygraden i arrangementet.
 

Men rallykørernes sekunddyster er ikke det eneste, der kommer til at foregå på årets sidste officielle forårsdag. Hele Bjerre Herred vil nemlig være fyldt med aktiviteter i forbindelse med Tegee-Dan Rally 2008.

Hornsyld
Industriområdet ved Triax’ fabrikker i Hornsyld udgør ikke bare det serviceområde, hvor mekanikerne fra de forskellige teams tanker, servicerer og reparerer på de biler, der deltager i Tegee-Dan Rally 2008. Det lægger også asfalt til en hastighedsprøve – Citroën Horsens – som hele tre gange anvendes under selve Tegee-Dan Rally 2008. Første bil på hastighedsprøven starter på følgende tidspunkter:

Hastighedsprøve 7: Kl. 11.49
Hastighedsprøve 13: Kl. 15.52
Hastighedsprøve 15: Kl. 17.33

Men de tre gange, hvor den danske elite i rally passerer hastighedsprøven i Hornsyld, er faktisk ikke det eneste tidspunkt, hvor der er kørende aktiviteter. Parallelt med DM-rallyet afvikles der også et rallysprint primært for deltagere indenfor klubrally – begynderklassen i rallysport – og her afvikles der intet mindre end fire heats med følgende starttidspunkter:

Heat 1: Kl. 09.30
Heat 2: Kl. 10.30
Heat 3: Kl. 13.00
Heat 4: Kl. 14.00
Præmieoverrækkelse: Kl. 16.00

I forbindelse med heat 2 i rallysprintet i Hornsyld arrangeres der også Prøv Rally, hvor alle over 14 år kan købe sig til en tur i passagersædet i en af rally. En af dem, der skal prøve sporten fra indersiden, er Hedensteds borgmester, Jørn Juhl Nielsen, som sikkert får en oplevelse, han vil kunne underholde de øvrige byrådsmedlemmer med i timevis.

På servicepladsen ved Triax vil der i øvrigt også være tombola, hvor det er lykkes at skaffe gevinster som bl.a. fladskærmsfjernsyn til en samlet værdi af 50.000 kroner.

Rårup
Sydøst for Rårup mellem Horsens og Juelsminde køres en hastighedsprøve – AutoPlus – der er hastighedsprøve nummer to og fem i Tegee-Dan Rally 2008. Henholdsvis klokken 8.33 og klokken 10.25 sendes første konkurrencedeltager af sted på hastighedsprøven, men gennem hele dagen vil der ske meget andet i landsbyen.

Fra klokken 9.00 til klokken 16.00 er der kræmmermarked i den lokale Sognegård, mens en række lokale ejere af veteranbiler udstiller deres historiske klenodier udenfor Sognegården. Samtidig har Jensens Bryghus i Rårup åbent hus, hvor alle – på nær deltagerne i Tegee-Dan Rally 2008 – har mulighed for at prøvesmage de lokale dråber.

Stenderup To af hastighedsprøverne ligger forholdsvis tæt på Stenderup, hvor løbets hovedsponsor Tegee-Dan hører hjemme. Det borger for en fest, men det er faktisk en række foreninger i Stenderup, der leverer denne fest.

Lørdag den 31. maj kulminerer den byfest, Stenderup Sportsklub, Borgerforening og Forsamlingshus har arrangeret. Henholdsvis klokken 12.23 og klokken 14.14 sendes første deltager af sted på den såkaldte Tegee-Dan-prøve, der køres som hastighedsprøve nummer 9 og 11 i løbet, og når hele DM-feltet har gennemkørt hastighedsprøven, vender byens borgere deres fokus mod teltet på festpladsen, hvor der fra klokken 18.30 serveres marineret svinekam.

Horsens Automobil - & Motor Klub

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Horsens
 • 31/05/08 - Horsens - DM Rally - DM
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS