Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car SS1

Honda ProRacing – 1-2 Værsgó

Special Saloon Car
SS1 

23/05/08 

En hel weekend helt uden uheld, og et næsten perfekt resultat for Honda Proracing, det bliver ikke meget bedre. ”Bilen kører simpelthen perfekt, og det skal mekanikerne have hele æren for” udtaler Jakob Borum.
 

1. tidstagning blev kørt tidligt lørdag formiddag. Efter ca. 8 omgange kommer bilen ind for at foretage rutine tjek af dæk temperatur mv., til alles store overraskelse bliver bilen udtaget til støjkontrol??? Helt mod normal procedure midt i en tidstagning???. ”Dette forhindrer os herefter i at komme ud at køre resten af tidstagningen, da vi bliver lukket inde. Det skal siges, at vi IKKE overskred nogen støjgrænse! tværtimod, vi støjede kun 95 db.” fortæller Jakob Borum.
Denne hændelse blev omtalt for DTC løbsleder Jens Munkholm der vil sørge for, at hverken Honda ProRacing eller andre skal opleve dette igen. Under løb og tidstagning udtager man ikke biler til støjkontrol. Dette foregår først når målflaget er givet.

Noget af det bedste og tætteste ræs der blev kørt på Ring Djursland i denne weekend blev kørt i SS1 i Bel-Ray SSC Challenge.
I heat 1 havde Jakob Borum anden startplacering omkranset af de 2 KC-motorsport BMW’er, med Christan Vejby foran og Kim Morgan bagved. Med flyvende start havde BMW’erne ikke fordel af baghjulstrækket, og allerede efter godt 1 omgang kom Jakob Borum forbi Christian Vejby. Igennem hele heatet holdt de 2 sig meget tæt til hinanden, og en kort overgang var Christian forbi igen, men det blev Jakob der trak det længste strå og løb med sejren i det heat.


Honda Integra’en og Jakob Borum befandt sig godt på Ring Djursland.
(Foto: Olfert)

Til andet heat havde Jakob Borum pole i SS1 med Kim Morgan og Christian Vejby umiddelbart bagved. Ved den stående start har BMW’erne fordel af baghjulstrækket, men Kim Morgan syntes åbenbart ikke, at det var nok, så han startede bare lige lidt før de andre, noget han måtte høre meget for bagefter. Det betød selvfølgelig en Stop & Go straf til Kim, og det forhindrede ham i at blande sig i toppen i det heat. Christian Vejby fik et lille forspring i starten, og resten af heatet udviklede sig til en jagt, hvor Jakob Borum kæmpede og svedte for at indhente Christian Vejby, og Christian kæmpede og svedte for at holde Jakob bag sig. Jakob måtte nøjes med en anden plads denne gang.


Honda Integra’en og Jakob Borum befandt sig godt på Ring Djursland.
(Foto: Olfert)

Alt i alt var det en fantastisk weekend for Bel-Ray SSC Challenge kørerne ude på banen. Der blev kørt ræs, og der blev kørt fair, tak for det ! Det er ikke uden grund at Bel-Ray SSC Challenge er ved at blive en af de helt store klasser i dansk motorsport. Med weekendens resultatet i SS1 bliver det endnu mere spændende at følge med nu.


Jakob Borum med sæsonens første førsteplads.
(Foto: Olfert)

Udenfor banen var der naturligvis en rigtig god stemning hos Honda ProRacing, og vanen tro kom Sunoco på besøg, både lørdag og søndag. ”Sunoco’s engagement i motorsport kombineret med de bedste olie og brændstof produkter på markedet giver os helt klart en stor stabilitet i ydelse og holdbarhed” udtaler Jakob Borum.

Christian, teamets troldmand med motorstyrngen kom naturligvis forbi, og med hans hjælp fik teamet tryllet lidt mere ud af motoren, så Jakob satte ny personlig bedste tid på banen med 54.873, noget det vist bedst kan betegnes som ”godkendt”...


Honda Integra’en og Jakob Borum befandt sig godt på Ring Djursland.
(Foto: Olfert)
På gensyn på Jyllansringen d. 7/8 juni, hvor teamet udover godt ræs også kan byde på småkager fra vores nye ” Kage Sponsor ” Støvring Gammel Bageri.

Honda ProRacing
Keld O. Dohm


Læs mere om:
  • Jakob Borum
  • Honda ProRacing
  • Ring Djursland
  • 18/05/08 - Ring Djursland - Special Saloon
  •