Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Game Zone

Virtuel racing bliver del af motorsporten

Game Zone 
22/05/08 

Et nyt samarbejde mellem Dansk Automobil Sports Union (DASU), Den Blå Avis og Danish Race League bringer nu computerrace ind i rækken af anerkendte sportsgrene under DASU.
 

Entusiaster har de senere år i stærkt stigende antal brugt tusindvis af timer foran computerskærmen, hvor der afvikles højst realistiske konkurrencer mellem kørere, der styrer deres bil via pc’en og deltager i løb over internettet efter regler, der ikke lader de ”rigtige” motorløb noget efter.


Jesper Davidsen (forrest) er tidligere mester i både Citroën Saxo Cup og i Renault Clio Cup, men i dag nøjes han med de elektroniske racerløb. Martin Jensen (bagerst) kører DTC for Team Den Blå Avis Valvoline, mens får også tid til at at køre race på computeren.
(Foto: DASU)

Sporten er allerede anerkendt af blandt andre det svenske bilsportsforbund SBF, og nu gør det danske modstykke, DASU, sammen med Den Blå Avis og Danish Race League det samme.

”Det er oplagt for DASU at kaste et seriøst blik på computer (virtuelt) race”, udtaler DASU’s generalsekretær Bo B. Nielsen.
”Man kan efter DASU’s mening ikke tillade sig at afvise den nye verden, teknikken åbner, med den begrundelse at det ikke er ”rigtig” sport. I forvejen ved vi jo, at sporten udøves af mange af vore aktive, og gennem vor kontakt til Danish Race League har vi konstateret, at løbene afvikles på et konkurrencemæssigt meget højt niveau. Faktisk anvender man allerede i dag de samme regler i virtuel racing, som racerløb i den virkelige verden afvikles efter”.

Anders Molin fra Danish Race League forklarer:
”Vi har i to sæsoner kørt efter den internationale WTCC serie, både med baner og bilerne. I denne sæson har der været over 130 kørere med, og de sidste løb har der konstant været over 80 tilmeldinger pr. løb. Alle kørere sidder derhjemme og er koblet op til vores løbsservere over internettet gennem spillet RACE 07. Men al tilmelding og efterfølgende diskussioner kører over vores hjemmeside, drl.dk. Det er også her man kan melde sig til vores sommerserie DBA S2000 Cup som bliver vores første DASU serie, der starter den 23. juli med løb hver anden uge. Det er et stort spring for e-sporten i Danmark, da DRL nu får en officielt anerkendt serie under DASU, og vores medlemmer er sportsudøvere på lige linje med andre motorsportsfolk. Det er en kæmpe anerkendelse for de mange frivillige, der gennem et par år har fået stablet DRL på benene komplet med træning, mesterskaber, regelsæt og sportslig afvikling som i virkelighedens racerløb.”


DTC-køreren Martin Jensen kører også race i den virtuelle verden.
(Foto: DASU)

Samarbejdet indledes med en sommerturnering, men til efteråret går det løs med den første rigtige mesterskabsserie udskrevet af DASU i samarbejde med Den Blå Avis. Serien køres over et antal afdelinger arrangeret af Danish Race League.

”Den Blå Avis har jo en lang historie indenfor motorsporten, og da vi med Danmarks største handelsportal dba.dk selv er meget aktive på internettet, er det kun naturligt at vi også involverer os i e-sport. Vi er meget glade for at medvirke til samarbejdet mellem Danish Race League og DASU og til motorsporten dermed udbredes mest muligt”, udtaler direktør Frank Ludvigsen.

Virtuel racing i DASU-regi afvikles via internetsiden DRL.dk, hvor reglerne er fremlagt. På DASU’s egen hjemmeside og på Den Blå Avis’ hjemmeside www.dba.dk vil man også løbende kunne følge med i projektet.

Fredag d. 23. maj kl. 11 viser TV/MIDT-VEST et halvt time langt indslag om virtuelt race.


Læs mere om:
  • Jesper H. Davidsen
  • Martin Jensen
  •