Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Sascha Maassen kører for Team Essex på Le Mans

Le Mans 
22/05/08 

Le MansVed et pressemøde i Rungsted torsdag eftermiddag præsenterede Team Essex sit program i forbindelse med årets 24-timers løb på Le Mans, der køres i weekenden den 14.-15. juni. Det danske mandskab fik som et af blot to teams lov til at stille til start med den nye Porsche RS Spyder, der dermed får sin debut på den legendariske racerbane i det nordvestlige Frankrig.
 

Teamets to faste kørere fra Le Mans Series – John Nielsen og Casper Elgaard – var naturligvis selvskrevne som kørere, men da der skal køres i 24 timer – og dermed mere end fire gange så langt som i de løb, hvor Team Essex ellers deltager i år – var der behov for en erfaren og hurtig tredjemand. Denne tredjemand bliver den tyske fabrikskører Sascha Maassen, der udlånes af Porsche.


Team Essex Le Mans truppen 2008:
Øverst Casper Elgaard sammen med teamejer Peter Halvorsen.
Nederst John Nielsen og Sasha Maassen.
(Foto: Motorsporten.dk)

”Vi rettede henvendelse til Porsche med henblik på at låne en af deres fabrikskørere, og de valgte så at pege på Sascha,” fortæller teamchef John Nielsen. ”Det var vi naturligvis utroligt glade for, specielt fordi Sascha gennem sine år i ALMS-serien er vant til at køre for et team, der ikke bare er med i toppen af ALMS-serien, men også er blandt de vel nok fem bedste sportsvognshold i verden, nemlig Penske Racing. Saschas resultater kan man heller ikke kimse af, så der skulle ikke meget til, før vi fik en aftale på plads.”

Sascha Maassen er 38 år gammel og har siden 2000 været fabrikskører for Porsche. Men inden han slog sig på sportsvogne, havde han en succesfuld karriere i bl.a. Formel 3, hvor han i 1994 vandt det legendariske Grand Prix i Macau – ti år efter at John Nielsen i øvrigt gjorde det. Le Mans er også en velkendt bane for ham. Såvel i 2003 som i 2004 vandt han således GT2-klassen for Porsche. Men også den racerbil, han skal køre for Team Essex, er mere end velkendt for Sascha Maassen.

Da Porsche i 2005 lancerede RS Spyder-modellen, var Sascha Maassen blandt testkørerne, som forestod udviklingen af bilen, som i 2006 og 2007 kørte i Nordamerika forud for bilens europæiske debut. I 2006 vandt han sammen med Lucas Luhr mesterskabet i LMP2, mens han året efter blev nummer to. Adskillige sejre er det også blevet til for Sascha Maassen, hvor han faktisk hele to gange i 2007 sammen med Ryan Briscoe formåede at slå Audi fra den hurtigere LMP1-klasse.

”Jeg glæder mig utroligt meget til at køre på Le Mans for Team Essex,” siger Sascha Maasen. ”Jeg kender Le Mans. Jeg kender bilen, og jeg var med teamet på Spa under det sidste LMS-løb, så jeg føler faktisk, at jeg kender Team Essex-folkene, selv om jeg endnu ikke har kørt for dem. Deres grundighed og forberedelse virker utroligt tiltalende for mig.”

Første gang, Team Essex skal køre på Le Mans-banen, sker søndag den 1. juni. Fra klokken 9 til 13 om formiddagen og fra klokken 14 til 18 om eftermiddagen køres der test på banen for alle de teams, der har fået starttilladelse. En uge senere i Le Mans’ centrum gælder det så den tekniske kontrol til løbet, hvor den første af to tidtagninger finder sted onsdag den 11. juni om aftnen. Selve 24-timers løbet starter lørdag den 14. juni klokken 15.00.

Glimt fra torsdagens pressemøde:


Peter Halvorsen byder Sascha Maassen velkommen i Team Essex.
(Foto: Motorsporten.dk)

Fakta om Sascha Maassen

Fødselsdato 28. september 1969
Personlige data Født i Aachen, Tyskland.
Gift med Verena, har et barn.
Bor i Raeren, Belgien.
Karrieren:
1994 Vinder af Macaus Grand Prix for Formel 3
1999 Vinder af Petit Le Mans i GT-klassen
2002 Vinder af American Le Mans Series
i GT-klassen
2003 Sejr i GT2-klassen i 24-timers løbet i Le Mans
2004 Sejr i GT2-klassen i 24-timers løbet i Le Mans
Sejr i GT2-klassen i 12-timers løbet på Sebring
2005 Sejr i LMP2-klassen på Laguna Seca i ALMS-serien
2006 Mester i LMP2-klassen i ALMS-serien
2007 Vicemester i LMP2-klassen i ALMS-serien

Læs mere om:
  • John Elgaard Nielsen
  • Sascha Maassen
  • Team Essex
  • Le Mans
  • 15/06/08 - Le Mans - Le Mans
  •