Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Den årlige byrundtur

Formel 1 
21/05/08 

Optakt til Monacos Grand Prix
Vi lever i en moderne verden, hvor det gamle bliver kasseret og det nye er flygtigt. Og alligevel er der nogle anakronismer der overlever, såsom James Bond og Melodi Grand Prix. Nå ja - og Formel 1 i Monaco.
 

Hvis man ser et klip med en Formel 1 med frontmotor fra 50'erne, kan man se at den på en eller anden bare passer til banen i Monaco på en helt anden måde, end bilerne i dag gør. Men at bilerne ikke helt passer ind mere, er så langtfra et moderne problem. Allerede i 70'erne begyndte Formel 1 og Monaco at gå hver sin retning, men dagens maskiner der næsten mere ligner lavtgående jetjagere, virker mere malplaceret i gaderne end nogle af deres forgængere.

Tingene kan ske i Monaco, men at den kan, er så langtfra en garanti for at de gør det. Faktiks har Monaco en lang og stolt tradition for statiske løb. Et særsyn måske for 30 eller 40 år siden, men i dag falder det meget godt i tråd med resten af sæsonen. Men når der så sker noget i Monaco får man tilgengæld også drama for alle pengene. Og den ene gang hvert tiende år er skam værd at vente på.

Men hvad kan vi så forvente os af det her løb? Engang var den store charme ved Monaco at den normale hakkeorden kunne brydes. Råstyrke var ikke det vigtigste - nej det vigtigste i Monaco var hvordan bilen opførte sig på vejen og hvor dygtig chaufføren var. At det ikke længere er sådan i dag - den gode vinder nu også her og de dårlige ligger bagerst, kan måske tilskrives at de andre baner er meget mere ens i dag end dengang og bilerne derfor alle er bygget ud fra den samme grundtanke - at være effektive på en Tilke bane. Og når de så rammer Monaco hvor Tilke endnu ikke har vist sin klamme hånd, forbliver styrkeforholdet det samme, fordi bilerne er tænkt på den samme måde.

Så altså - det bliver Ferrari og McLaren igen. BMW kan måske blande sig i toppen - det kunne efterhånden være helt hyggeligt hvis de for alvor kom ind i kampen, man kan være bekymret for om de er ved at gentage det nummer BAR lavede for nogle år siden, med at være de næstbedste, men i længden kunne de ikke blive ved at præstere.

Traditionelt har McLaren klaret sig godt i Monaco og det kan blive stedet hvor de for alvor kommer ind i VM kampen igen, en kamp som de ellers på et tidspunkt næsten virkede som om de var på vej ud af.

David Coulthard har også en vis tradition for at klare sig godt i Monaco og han kunne være et godt bud på en solid pointplacering. Men sejren? Et gæt herfra bliver Raikkonen eller Hamilton, og jeg tror egentlig mest på Hamilton.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Monte Carlo
  • 25/05/08 - Monte Carlo - Formel 1 - FIA F1
  •