Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Supercopa

Christoffer Nygaard snuppede to 2. pladser

Supercopa 
22/05/08 

Begge weekendens løb i Seat Cup resulterede i 2. pladser for Christoffer Nygaard. En ovenud tilfreds kører kunne derfor for første gang bestige sejrspodiet efter hårde prøver i Seat Leon Supercopaen.
 

”Jeg er rigtig, rigtig glad,” lød det søndag middag fra Christoffer Nygaard.

Og med god grund. Både lørdag og søndag var han nemlig på sejrspodiet for at blive hyldet for 2. pladser. Tilmed fik han også pokalen for at være den bedste unge kører.


Hele to 2. pladser hev den unge racerkører Christoffer Nygaard (tv) hjem på Lausitz i weekendens Seat Cup. Dermed kom han for første gang på podiet i klassen, og det altså flere gange. I midten søndagens vinder Thomas Marschall og til højre svenske Jimmy Johanson, som blev nummer 3.
(Foto: Natascha Theisen)

Så beskedenheden hos den ambitiøse og fremadstormende unge racerkører var næsten for stor. Han kunne med god grund hæve armene og juble, som også mekanikerteamet gjorde det. Fischer Teamet havde i det hele taget rigtig god grund til jubel, for søndag vandt teamets erfarne og mangedobbelte mester i klassen Thomas Marschall løbet.

At det blev til en podieplads lørdag skyldtes, at hele tre kørere blev idømt straffe. Efter en mindre fejl var Christoffer Nygaard blevet presset ned i feltet men kørte sig op på en femteplads. En indsats som vækkede omverdenens opmærksomhed, da han stort set var ene om at vise initiativ og overhalinger undervejs på den svære Eurospeedway Lausitz bane på en regnvejrs-præget dag.


(Foto: Natascha Theisen)

Med de tre frafald på placeringerne foran Christoffer Nygaard var vejen til podiet banet ad skrivebordets vej, men undervejs havde han altså vist både fart og talentfuld kørsel. Derfor var der masser af optimisme forud for søndagens løb, hvor han skulle starte i femte position. Faktisk var den ene af de tre straffede kørere Thomas Marsschall, hvis bil var for lav, efter han havde skiftet til regnvejrsdæk umiddelbart før løbet som de fleste kørere måtte gøre.


(Foto: Natascha Theisen)

Med en fornuftig start erobrede Christoffer Nygaard hurtigt tredjepladsen i søndagens løb og levede dermed op til et af de mål, som han og teamet havde sat for denne weekends løbsrunde: at forbedre starterne.

Han kørte sig dernæst op på andenpladsen lige i hælene på team-kollega Thomas Marschall og holdt den placering til mål.


(Foto: Natascha Theisen)

Dermed var der altså dobbelt-triumf for Fischer teamet – og for Christoffer Nygaard selv, der for første gang kom på podiet. Endda flere gange i samme løbsrunde.


(Foto: Natascha Theisen)

De to 2. pladser indbragte i alt 34 point til Christoffer Nygaard i den samlede stilling, og dette bringer ham op på en foreløbig samlet 3. plads med 65 point.

Stærk
Torben Sørensen


Læs mere om:
  • Christoffer Nygaard
  • Fischer Racing
  • Lausitzring
  • 20/05/08 - Lausitzring - Supercopa
  •