Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

24H Series

GRC Racing vil på podiet i 24h

24H Series 
22/05/08 

250 startende biler, 25 kilometer bane, 200.000 tilskuere – og ét dansk team, der satser på en podieplacering i weekendens 24 timers løb på Nürburgring.
 

For GRC Racing indeholder den kommende weekend en længe ventet begivenhed. 24 timers løbet på Nürburgring, der er et af de langdistanceløb, som teamet satser benhårdt på.

Efter en god start i årets første par løb på Nürburgring, er målsætningen til 24 timers løbet blevet skærpet en smule, fortæller teamchef Jan Kalmar:
”På grund af at vi brugte for lang tid med Astonens setup, så kom vi jo ud og køre i BMWen tidligere end vi havde regnet med. Og det var super! I første løb lå vi til en podieplacering, da Jacob blev kørt af, og i andet løb kom vi på podiet. Og det til trods for en kommunikationsfejl mellem pit og bil. Vi ved bilen har potentialet, så nu skal vi bare holde os fremme, og fri af uheld.”


(Foto: GRC Racing)

GRC Racing satser på fire kørere til maratonløbet. De tre faste, Stewart Stjernholm, Jacob Thomsen og Jan Kalmar, får en meget rutineret fjerdemand med i bilen, nemlig Matthias Hoffsümmer. Matthias har tidligere deltaget i VLN serien på Nürburgring i diverse Porscher, så kan han kender banen godt. Det er dog hans første 24 timers løb – og hans første løb i en diesel racer. Af den årsag får han førsteprioritet bag rattet under træningen. Dieselbilen skal trods alt håndteres lidt anderledes.

Så vidt muligt vil der være løbende opdateringer med tekst og billeder på teamets egen hjemmeside:
Der kan du også læse meget mere om teamet, bilerne og se forskellige on-board videoklip fra Nürburgring.

Selve løbet starter lørdag klokken 15, og man kan følge GRC Racing live rundt på Nürburgring via en GPS sender i bilen.

Selve løbet kan følges med live video og lyd på 24h-rennen.de, og den for mange danskere kendte Radio Le Mans: RadioLeMans.com - sidstnævnte er uden tvivl den nyhedskanal, der har størst rutine i dækningen af langdistanceløb. Den er værd at lytte på, hele døgnet!

Sidst, men ikke mindst, kan løbet det også følges live. Billetpriserne er lave, og der er kun 600 kilometer til Nürburgring fra den dansk-tyske grænse. Såfremt der skulle være nogle entusiaster der kommer af sted, så venter der en enestående oplevelse, med adgang til alle pits, tysk feststemning når den er bedst, og sidst, men ikke mindst, forrygende racerløb i 24 timer! Det her løb er en god mulighed for at teste fan-formen før Le Mans!

GRC Racing holder til i pit nummer 29. (På tysk er det Box 29).
Stik hovedet indenfor, der er helt sikkert mulighed for at få en kop kaffe og høre om løbets udvikling.

GRC Racing


Læs mere om:
  • Jan Kalmar
  • GRC Racing
  • Nürburgring
  •