Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Per Poulsen vandt trods dårlig optakt

Clio Cup - DK 
19/05/08 

Clio CupBjørn Smedegaard og Martin Clausen var hurtigst, men tyvstartede
Per Poulsen, Årup, blev sæsonens tredje forskellige vinder i Renault Clio Cuppen, da han på Ring Djursland kom først over målstregen. Fynboen var også hurtigste mand i tidtagningen, og baseret disse fakta kunne det give indtryk af en walk over for ham, men det var det ingenlunde.
 

Per Poulsen var nemlig så uheldig at komme for sent til start til første løb, hvorfor han i modsætning til de fleste af konkurrenterne kun fik en i stedet for to opvarmningsomgange. Han præsterede da heller ikke dagens bedste start, da han kom dårligt af sted, så han efter det første sving var blevet passeret af både Martin Clausen, Skærbæk, og lokalmatadoren Bjørn Smedegaard Laursen, Nimtofte.


Bjørn Smedegaard og Martin Clausen var først af sted på den kuperede Ring Djursland. Men begge havde tyvstartet, hvorfor Per Poulsen (nummer tre på billedet) tog den første af to sejre.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Ingen af disse to kørere fik dog noget ud af deres positioner forrest i feltet, da de begge havde tyvstartet. Det kostede dem hver en stop & go, og da de endvidere begge kørte for hurtigt i pitten, da de forlod banen for at udstå deres straf, blev de tillige tildelt en strafbane. For Bjørn Smedegaard Laursen stoppede straffene dog ikke her. Han havde et sammenstød med en konkurrent, hvilket kostede han en ny stop & go, hvorfor han sluttede helt nede på 14. pladsen, mens Martin Clausen fik en ottendeplads ud af indsatsen.

Dagens positive overraskelse var Martin Sally, Hjortshøj, der præsterede en fænomenal start fra sin startposition som nummer 11. Efter første omgang indtog han femtepladsen og med straffene til de to forankørende kunne han indtage tredjepladsen på podiet efter en godt kørende Steffen Larsen, Ishøj.

I det andet af søndagens to heats var der derimod ingen slinger i valsen for Per Poulsen. Han tog føringen fra start, og selv om han her blevet jagtet af Martin Clausen og Bjørn Smedegaard Laursen, kunne de ikke for alvor true fynboen, som i kraft af weekendens maksimumscore har lagt sig i front i kampen om årets udgave af Renault Clio Cup – en løbsserie, hvor han ellers tre gange har måttet nøjes med sølvmedaljen.

Christian Jakobsen, Børkop, var dagens uheldige helt. I første heat var han indledningsvist med i den kvintet, der kæmpede om de forreste pladser, men han kørte af banen og ramte et autoværn med skader på bilen til følge. Alligevel fik hans mekanikere gjort den klar til andet heat, hvor han sluttede som nummer otte.

Stillingen i Renault Clio Cup:

Plac.KørerModelPoint
1.Per PoulsenRenault Sport Clio III76
2.Martin ClausenRenault Sport Clio III64
3.Bjørn SmedegaardRenault Sport Clio II47
4.Steffen LarsenRenault Sport Clio II44
5.Claus ChristensenRenault Sport Clio III39
6.Michael ChristensenRenault Sport Clio III35
7.Anders ByrielRenault Sport Clio III33
8.Martin SallyRenault Sport Clio III31
9.Dennis BannergaardRenault Sport Clio III30
Christian JakobsenRenault Sport Clio II30
11.Jacob KristensenRenault Sport Clio III29
12.Rene HoffRenault Sport Clio III19
13.Thue KristensenRenault Sport Clio III16
14.Ronnie BodekærRenault Sport Clio II14
15.Kent BernsdorfRenault Sport Clio III9
16.Martin FrederiksenRenault Sport Clio III7
17.Lars ChristensenRenault Sport Clio II5
18.Jan EngelbrechtRenault Sport Clio III4
Roland PoulsenRenault Sport Clio III4

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Martin Sally Pedersen
  • Per Poulsen
  • AD-Racing
  • Sally Racing
  • Ring Djursland
  • 18/05/08 - Ring Djursland - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
  •